Peugeot novinku připravil ve spolupráci se společností Bimota, což je italský výrobce a úpravce motocyklů. Ostatně proto se RCZ R Bimota představuje na motosalonu.

Peugeot RCZ R Bimota.

Vyšší výkon zajistily úpravy motoru, které zahrnují například novou řídicí jednotku či průchodnější výfukové potrubí. Dynamické schopnosti zatím Peugeot bohužel neprozradil, jisté ale je, že se zlepší hodnota zrychlení z klidu na stovku: standardní RCZ R tuto disciplínu zvládne za 5,9 sekundy.

Peugeot RCZ R Bimota.

Přepracovaný motor i nadále spolupracuje s šestistupňovou manuální převodovkou, přes níž jsou poháněna přední kola. Zůstává i mechanický samosvorný diferenciál.

Inženýři se zaměřili také na podvozek, který byl snížen o 10 milimetrů, vůz dostal i výkonnější brzdy.

Peugeot RCZ R Bimota.

Kabina pak byla obohacena o nové ukazatele, sedadla čalouněná kůží a Alcantarou, dvě kamery GoPro, multimediální systém TomTom či dvě schránky pro helmy na místě zadních sedadel.

Peugeot RCZ R Bimota.

A jaký bude další osud ostrého Peugeotu RCZ R Bimota? Vypadá to, že neskončí jen jako výstavní kus, francouzská automobilka totiž údajně chystá jeho výrobu v limitované edici. Cenu a dostupnost však zatím ještě neznáme.