Připomeňme alespoň rekonstrukci Lvího dvora na Pražském hradě, generální konzulát ČR v Mnichově a revitalizaci areálu Vítkovických železáren v Ostravě. Na střeše ústředí banky nechal zazelenat zahradu. Z plynojemu vykouzlil vkusnou koncertní a výstavní halu. Ukázal, jak se dnes staví luxusní vily světové úrovně. Je autorem sociálního bydlení. Rekonstruoval kostel i pivovar a vinařský dům. Jen v rodném Písku světoznámý architekt zatím žádnou stopu nezanechal.

I když k tomu nebylo před třemi lety daleko. Josef Pleskot navrhl lávku přes řeku Otavu, která by nad Václavským jezem spojila lokality Hradiště a Sv. Václav. K realizaci však nedošlo. Také o tomto neuskutečněném návrhu pro Písek bude bude řeč v dokumentu, který Česká televize vysílá na artu dnes ve 20.20 hodin.

Pořad s názvem Cesty Josefa Pleskota natočila režisérka Jana Chytilová spolu s Tvůrčí producentskou skupinou Lenky Polákové. Dokument je i dárkem k narozeninám významného architekta, které Josef Pleskot oslaví v sobotu 3. prosince.