Jde o bývalý letištní hangár u ulice Václava Jiříkovského, v němž už je řadu let prodejna sítě Hruška. Kromě něj už na někdejší letiště upomínají jen názvy ulice U letiště a restaurace Dakota, pojmenované podle typu letadla.

Dakota v Ostravě

Dakota se ostatně říká i samotnému hangáru, který ale podle serveru Magazín Letiště České republiky stojí dost daleko od původního letiště v Hrabůvce. Byl postaven pro plánované rozšíření letiště, které už ale nebylo realizováno. V nedalekém Mošnově bylo totiž vybudováno nové letiště a to v Hrabůvce zaniklo. Na místě dnešního lidnatého sídliště v té době byla jen pole.

Z hangáru už zbyl jen plášť

Z původního hangáru se zachoval prakticky jen plášť. "Připomíná to asi opravdu už jenom plášť budovy a nahoře ty oblouky. Prodejna je jinak stejná jako všechny ostatní. Mám kamaráda z Hrabůvky a ten vzpomíná, že tu bylo letiště a nikde žádný panelák, ale z těch mladších už to asi nikdo neví," řekl vedoucí prodejny Jiří Tvrdý.

Jednatel společnosti Hruška Pavel Hruzík řekl, že firma před lety koupila už přestavěný hangár. "Potom jsme tam dobudovali první patro, kde je posilovna nebo fitcentrum, které pronajímáme. Minulý rok jsme tam dělali přestavbu, vyměnili jsme regály a chladicí zařízení," řekl Hruzík.