Příbram Lidem bez domova mohou Příbramáci v zimním období pomoci. V těchto dnech to bude aktuální, protože meteorologové varují před silnými mrazy. Lidé mohou bezdomovcům pomoci třeba tím, že je obdarují šatstvem či potravinami. Přinést je mohou do centra a noclehárny na Příkopech.

„Přijímáme oblečení, hlavně zimní bundy a cokoliv teplého. Také potraviny bez prošlé lhůty," řekla vedoucí noclehárny Lenka Nešverová.

Mrazy mohou bezdomovci přečkat v noclehárně

K dispozice mají několik postelí nebo takzvanou teplou židli. To je místo, které je zcela zdarma. O noclehárnu je v těchto dnech zájem. To potvrzuje Lenka Nešverová. Denně si prý přijde pro pomoc zhruba patnáct lidí.

„Na postel přijímáme od 20 do 22 hodin. Lidé mohou zůstat až do ranních sedmi hodin. Pokud není žádná postel volná, přijímáme na takzvanou teplou židli. Tedy místo, které je zcela zdarma. Lidé u nás zůstanou v teple a bezpečí. Nikoho neodmítáme," dodala Nešverová. Lidé najdou v centru pomoc i během dne. Zahřát se mohou třeba polévkou. Nadějí pro bezdomovce je nové centrum s noclehárnou, to už několik týdnů roste v areálu bývalé výtopny. Kontejnerové bydlení za více než sedm milionů ale využíjí zřejmě až v dubnu.