Idylu může pokazit i létající či lezoucí hmyz.

Častými nezvanými návštěvníky pergol nebo venkovního posezení jsou mravenci. Pro jejich hubení je vhodný Atak aerosol pro létající a lezoucí hmyz. Jak již z názvu vyplývá, kromě hubení mravenců je vhodný i ke zneškodnění švábů, komárů, much, mušek a tak dále.

Tři účinné látky

Aerosol vyniká vysokým smrtícím účinkem, protože obsahuje kombinaci tří účinných látek (bifenthrin, d-tetramethrin, d-allethrin). Přípravek mravence nebo jiný hmyz omráčí a posléze zahubí. Aerosol se aplikuje na místa výskytu mravenců, a to buď preventivně, nebo přímým postřikem na hmyz. Do míst se zhoršeným přístupem pro postřik můžete použít praktický aplikátor. Psi nebo kočky chované v rodinných domech přináší kromě radosti také starosti.

Jedná se zejména o znečištění jejich výměšky na zahradách, v okrasných záhonech, v květináčích nebo na okrasných trávnících. Někdy dokonce dojde ke „spálení" těchto rostlin. Velmi často se setkáváme se znečištěním sloupů plotu, pergoly, fasády domu, vrat, popelnice nebo dalších venkovních předmětů. Toto znečištění pak pociťujeme po dlouhou dobu.

Kočky se velmi rády „peleší" v květináčích nebo v okrasných záhonech. Abychom veškerému znečištění nebo poškození rostlin zabránili a současně mysleli na zdraví svých domácích mazlíčků, je vhodné používat přírodní repelentní přípravky, například Stop-pes.

Tento repelent je ve formě granulátu nebo rozprašovače. Obě formy jsou zcela přírodní na bázi repelentně účinných silicí rostlinného původu napuštěných v kukuřičném mikrogranulátu. Po aplikaci repelentu dochází k tomu, že přírodní silice obsahující speciální aroma se vypařují a domácím zvířatům nevoní. Takto ošetřeným plochám se vyhýbají.

Ochrana pískovišť

Stop-Pes rozprašovač je vhodný k ochraně technických předmětů a prostorů, jakými jsou třeba místa kolem hřišť či pískoviště. Pro vysokou ochranu těchto předmětů je vhodné jej aplikovat jednou za měsíc. Stop-pes granulát je vhodný pro rozsyp do okrasných záhonů, truhlíků a podobně. Tento granulát působí dlouhodoběji, až dva měsíce. Obě formy přírodního repelentu Stop-pes lze aplikovat v období od března do října. V zimě se silice neodpařují, a přípravky tudíž nejsou účinné.

Více informací a praktická videa naleznete na webových stránkách www.zahradavkapse.cz a www.agrobio.cz.

Veronika Müllerová