Majitelka má pocit, že se její podnik potápí, již neprosperuje jako dřív. Proto chce, aby se vyhlášený kuchař z Prahy podíval jejímu podniku na zoubek a upozornil na nedostatky a chyby, kterých se možná i v dobré víře dopouští.
Restaurace paní Benešové byla dříve ryze čínská. Nyní se v restauraci vaří jídla italská, česká, čínská a odpovídá tomu i osobitý interiér. Paní Eva chtěla mít z restaurace lepší podnik, ale hosté nechodí a její firma nevydělává.
Problémy s personálem a špatné reakce návštěvníků, které lze vyčíst z návštěvní knihy, znavené paní Evě nepřidávají.
Doufá už jen v pomoc
Zdeňka Pohlreicha. Proto se přihlásila i do pořadu Ano, šéfe! „Přihlásila jsem se ze zvědavosti, každá zkušenost je dobrá. Jaký to ale bude mít ohlas, uvidíme až po vysílání,“ říká paní Benešová.
Interiér, personál i jídelníček – nic neušlo pozornosti svérázného Zdeňka Pohlreicha. Nádobí, to je přehlídka devadesátých let, podobně je na tom i jídelníček.
„Kuchaři musejí pracovat v prostoru rozměrů kuchyňky v Orient Expresu“, prohlásil šéfkuchař Pohlreich a pogratuloval personálu k odvaze. Smířlivě ale usoudil, že i interiér „je mu pumpička“, když si pochutná a bude se tam cítit dobře.
Bohužel si nepochutnal. A to si majitelka myslela, že se v Draku dobře vaří. Jenže se dobře nevaří, proto se tam ani dobře nedaří. Zdeněk Pohlreich také okamžitě narazil na evergreen současné gastronomie: příliš obsáhlý jídelníček, který zahrnuje všechny inspirace světovou kuchyní v české variantě.
Paní Benešová proto dostala rady k ekonomice podniku, poučila se o lepší využitelnosti surovin a návratnosti investic. Zdeněk Pohlreich má osobitý pedagogický talent, a proto by si pořad Ano, šéfe! neměli nechat ujít především lidé, kteří sní o vlastní restauraci nebo ji už mají a nefunguje podle jejich představ.
Jak uvidíte, hospodský musí být i psycholog a trochu herec. Nenechte si ujít další díl pořadu Ano, šéfe! již tento čtvrtek ve 21.20 na Primě!