První pomoc

Bez drobných zranění se to na zahradě ani v dílně neobejde. Co ale dělat, když si člověk udělá na ruce drobný šrám? Co děláte vy? Jdete vyhledat lékárničku, nůžky, náplast…? Většinou ne. A tady se nám líbí první vychytávka - samodržící obinadlo URGO S.O.S Cuts zastavuje krvácení menších a povrchových ran pomocí komprese. K zastavení krvácení kromě praktického balení není nic potřeba. Stačí povytáhnout potřebnou délku obinadla, omotat dvakrát okolo zranění a jednoduše rukou odtrhnout. Nůžky můžete nechat v lékárničce. Obinadlo odstraňte hned, jakmile dojde k zastavení krvácení, maximálně do 30 minut. Poté ránu vyčistěte, vydesinfikujte, případně přelepte náplastí, bude-li to třeba. Cena je 249 Kč.

Přečtěte si: Střecha musí mít svou váhu

Ztráta klíče

Pokud máte doma děti, které ztratí i ponožky během cesty do školy, tak určitě víte, jaké neštěstí je dát jim do ruky klíče. Když je ztratí, musí se měnit celá vložka. Nebo… Nebo se koupí zámky FAB 2v1, které prodává společnost ASSA ABLOY. Pokud totiž ke ztrátě klíče dojde, se zámkem 2v1 nemusíte hned běžet kupovat novou vložku, ale stačí jen přeprogramovat zámek na druhou sadu klíčů.
Jak to tedy celé funguje? Při zakoupení vložky FAB 2v1 dostanete do rukou dvě sady klíčů. Dveře otevíráte tou první, a jakmile ji potká nějaká nehoda, prostě do zámku zasunete klíč ze sady druhé, a změníte tak konfiguraci jeho stavítek. Od této chvíle lze zámek otevřít již jen klíčem z druhé sady. Se zámkem 2v1 tak odpadají veškeré starosti se sháněním zámečníka, výměnou vložek a přiděláváním klíčů. Cena od 2 400 Kč.

Bez sluchátek

Když pracujete, chcete poslouchat hudbu. Ale mobil máte v uzavřené kapse, aby se nerozbil, a rádio se vám pořád přenášet nechce. A dát si sluchátka také nechcete. Tak potom je dobré mít tenhle reproduktor. Jmenuje se Polk BOOM Bit a je to malý bluetooth reproduktor, který lze mít s sebou úplně všude – při cestování po městě, sportování, zahradničení nebo v dílně. Je lepší než sluchátka, protože při poslechu hudby vnímáte i zvuky z okolí. Je malý, váží jen pár gramů, ale na své rozměry je opravdu překvapivě výkonný. Zvládne i outdoorovou zátěž, protože je prachotěsný a nárazuvzdorný. Na oblečení, pásek nebo na batoh ho můžete jednoduše přichytit pomocí pružného klipu. Navíc má vestavěný mikrofon, takže může fungovat jako hands-free. V internetovém obchodě společnosti Audiopro Kreatek.cz je ke koupi za 1 033 Kč včetně DPH.

Jako levandulová zahrádka

Klasické petrolejové nebo parafínové podpalovače jsou skvělí pomocníci. Bohužel někomu smrdí. Hodně smrdí. Třeba ženám smrdí dost a nechtějí je používat, protože pak z toho smrdí celý gril, kamna, ruce… A tak Solo udělalo parafínový podpalovač, ale s levandulovou vůní. Snadnou manipulaci s podpalovačem zajistí jednoduché odlamování kostek, kterých je na jednom plátu 32 ks. Pevný podpalovač vyvine po zapálení intenzivní žár a hoří v průměru 10-12 minut. Výhodou je, že se smí použít i k rozpálení ohně u grilů. Sláva, už zase můžeme bez obav roztápět grily! Cena jen 59 Kč.

Sleva 40 % na zateplení

A na závěr taková perlička. Tradiční výrobce minerální izolace Knauf Insulation přechází od února na nové, praktičtější obaly. Jejich barevné provedení již na dálku leccos napoví o klíčových vlastnostech výrobku. Zavádí pro snadné určení klíčového parametru systém barevných pruhů viditelných i z čela balení, který dále doplňuje počtem hvězd. Bílý podklad obalu zajišťuje dobrou čitelnost všech prvků, zejména etikety s názvem produktu a podrobnými informacemi. Dva modré odstíny a jeden zelený rozdělují produkty ze skelné izolace v rolích (Unifit, NatuRoll) i deskách (Ekoboard, Naturboard) do tří základních skupin podle schopnosti izolovat. Dům dobře zateplíte s izolací z kategorie Good se třemi hvězdami (λ = 0,037 - 0,039 W/mK). Lepší parametry nabízí zelený pruh kategorie Better se čtyřmi hvězdami (λ = 0,034 - 0,036 W/mK) a pro nejnáročnější stavby je zde Best s pěti hvězdami (λ = 0,031 - 0,033 W/mK). Svůj pruh v odstínu modré získala dále kategorie Acoustic s minerální vlnou určenou do konstrukcí tlumících hluk.

Nepřehlédněte: Propad počtu vydaných stavebních povolení: lidé na ně čekají často několik let

Ale to hlavní je, co se zásobami ve starém balení? Minerální vlnu s Ecose Technology bez formaldehydu lze totiž nyní v končících obalech zakoupit se 40% slevou! Nabídka trvá do vyprodání zásob.