Infotherma se uskuteční od 23. do 26. ledna na Výstavišti Černá louka. Představí se na ní 366 domácích a zahraničních firem a organizací. "U 156 firem bude představen ucelený sortiment u nás vyráběných a dovážených kotlů na tuhá paliva, na plyn, elektrokotlů, kotlů na olej a olejové hořáky, kotlů na spalování biomasy, na dřevoplyn, kondenzačních kotlů, krbů a krbových vložek," uvedla Bujáková.

Přečtěte si: Začala výstava Infotherma, představuje novinky ve vytápění

Náplň výstavy se nemění, ale každý rok se organizátoři zvlášť věnují některé oblasti. Letos to kromě úsporného vytápění budou otázky zdravého bydlení. Kostelný uvedl, že podle průzkumu tato věc zajímá více než 60 procent respondentů.

"V rámci smysluplného využívání obnovitelných zdrojů budou na výstavě prezentovány novinky v decentralizaci výroby energie z fotovoltaických panelů umístěných na střechách domů s možností ukládat přebytky vyrobené elektřiny do baterií pro průběžnou spotřebu," uvedl Kostelný.

Na návštěvníky bude čekat také 148 firem, které se zabývají měřící a regulační technikou, izolačními a zateplovacími hmotami, výměnou oken a dveří, termoregulačními roletami a žaluziemi, využíváním odpadního tepla či nízkoenergetickými a pasivními stavbami.

Infotherma rozšiřuje i prostor pro konference a besedy. Kromě konferencí v kongresovém centru věnovaných energeticky efektivním řešením pro rodinné domy a budovy či dotacím a legislativě se řada přednášek a diskuzí uskuteční ve vstupním pavilonu A1.

Čtěte také: Úspory energie jsou lákadlem výstavy Infotherma