Mikrovlnná trouba ušetří hodně času. Díky tomuto způsobu můžeme zavařovat kompoty, čalamády, okurky nebo houby postupně - na otočný talíř běžné mikrovlnky se vejde pět zavařovaček.

Postup je jednoduchý. Naplníme sklenice jeden až dva centimetry pod okraj to je důležité. Zavíčkujeme a naskládáme na otočný talíř mikrovlnky. Nastavíme si plný výkon a čas. Ten se odvíjí od počtu sklenic, na jednu se počítá šest minut. Máme-li tedy sklenic pět, budeme násobit šesti a vyjde nám třicet minut. Obavy, že budou víčka reagovat jiskřením, nejsou na místě, skutečně to funguje a tato metoda je ověřená spoustou žen, jež si pochvalují mnohem jednodušší a efektivnější práci při zavařování. Důležité je, aby nebyla víčka příliš opotřebovaná, v tomto případě by se únava materiálu mohla projevit menší explozí.

Máte odvahu k experimentu s mikrovlnnou troubou? V tom případě vám patří malý bonus: zavařovat se mohou i vyloupané ořechy nasucho, ovšem u nich stačí čtyři minuty na sklenici.