VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hledáme nejlepší čtenářský recept

Hrajte s námi ve velké soutěži Deníku Jaro na talíři. Šanci vyhrát má každý, kdo ví, jak připravit originální jarní pokrm.

18.2.2013
SDÍLEJ:

Loňská vítězka Zuzana Kučerová (vlevo) vyhrála se svým nadívaným králíkem vybavení kuchyně za 50 tisíc korun.Foto: Deník/Martin Divíšek

V rámci projektu Česko vítá jaro proběhne i velká kulinární soutěž Jaro na talíři. Zúčastnit se jí můžete i vy. Stačí, když nám pošlete originální jarní recept z vašeho regionu. Odborná komise vybere ze svého regionu nejlepší recept, který postoupí do finále. Vybrané recepty budou zveřejněny ve čtvrteční příloze Deníku Můj životní styl.

Do velkého finále pak postoupí 14 receptů ze 14 regionů. Finalisty svými hlasy vyberete opět vy, čtenáři Deníku.

Patronem každého kraje se stane jedna celebrita. Ta za něj bude bojovat a spolu s autorem recept uvaří při velkém finále v kulinárním studiu v Praze. V minulém ročníku soutěže vařily takové osobnosti jako například Ilona Svobodová, Veronika Žilková, Jitka Sedláčková nebo Radka Kocurová.

Čtrnáct finálových receptů bude soutěžit o vaši přízeň i na internetových stránkách www.ceskovitajaro.cz, kde pro ně budete moci hlasovat. Na všechny finalisty čekají kromě možnosti vaření s celebritou také hodnotné ceny. Hlavní výhru však může obdržet jen jeden – ten, kdo pošle ten nejlepší jarní recept!

1. cena: parní trouba

Parní trouba

2. cena: kávovar BONO

Kávovar BONO

3. cena: sada nádobí

Sada nádobí

Cena pro všech 14 finalistů 

Ilustrační foto.

(pro více informací o výrobcích klikněte na obrázek)

Logo.

Jak poslat recept

- prostřednictvím internetových stránek www.ceskovitajaro.cz nebo přes www.denik.cz
- poštou spolu s vyplněným kupónem z této strany. Adresa je: Deník, Marketing-Česko vítá jaro, Přátelství 986, Praha 10, Uhříněves, 104 00.
- vyplněný kupón z regionálního Deníku přineste do redakce uvedené v tiráži

Inspirovat se můžete vítězným receptem loňského ročníku, který poslala a následně uvařila Zuzana Kučerová z Nových Hodějovic:

Králík s nádivkou

Suroviny:
králík, 150 g špeku, 300 g cibule, 50 g česneku, 5 polévkových lžic plnotučné hořčice, 400 ml bílého vína, pepř, sůl

Nádivka:

6 rohlíků, 6 vajec, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 50 g másla, 3 mladé cibulky, 50 g nastrouhaného křenu, svazek bylinek (libeček, petrželka), muškátový oříšek, pepř, sůl

Příprava:

Králíka prošpikujte slaninou, osolte a opepřete. Česnek prolisujte a smíchejte s hořčicí a touto směsí potřete králíka zvenku i zevnitř. Rohlíky nakrájejte na kostičky, navlhčete vývarem z uzeného masa, přidejte žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochuťte kořením a dobře promíchejte. Sníh z bílků lehce vmíchejte do těsta. Nádivkou naplňte králíka, kůži na břichu spojte špejlí, vložte do pekáče s cibulí pokrájenou na měsíčky, podlijte vínem a pečte při teplotě 180°C asi hodinu a půl. Králíka s nádivkou podávejte s novými brambory uvařenými ve slupce.

Autor: Redakce

18.2.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Útočná puška ČZ 805
7

Poslanci dnes hlasují o ústavním právu na obranu se zbraní v ruce

Vlakové nádraží v Brně-Židenicích.
AKTUALIZOVÁNO
18

Dopravní uzel? Židenické nádraží může převzít část vlaků z přetíženého hlavního

Česko zasáhly rozsáhlé kybernetické útoky, původci požadují výkupné

Aktuální vlna kybernetických útoků, jejichž původci požadují výkupné za odšifrování napadených zařízení, postihla i Česko. Aktuálně je země podle antivirové společnosti Eset devátým nejvíce zasaženým státem. Útoky, které odpoledne postihly Ukrajinu, se začaly šířit do dalších zemí. Antivirová firma Kaspersky Lab zatím celosvětově zaznamenala zhruba 2000 napadených uživatelů.

ČEZ dal peníze albánskému lobbistovi. Policie vyšetřuje proč

Česká policie se zabývá tím, proč energetická společnost ČEZ v roce 2009 za éry generálního ředitele Martina Romana poslala do Albánie ve dvou transakcích celkem sedm milionů eur (nyní asi 184 milionů korun) na soukromý účet kosovského lobbisty Nue Kalaje.

Mizérie. Úroda ječmene je oproti loňsku poloviční, schnou i další obiloviny

Mizerná. Tak označil letošní sklizeň ozimého ječmene předseda Okresní agrární komory na Břeclavsku Antonín Osička. V okrese odhaduje kvůli velkému suchu propad v průměru o čtyřicet procent. „Máme posečených asi padesát hektarů a výnos se pohybuje mezi dvěma a třemi tunami na hektar. U jarních ječmenů to nebude lepší. A podobně špatné to bude i u pšenice. Obilí nedozrálo a uschlo," řekl Osička s tím, že loni byl v okrese průměrný výnos ozimého ječmene 5,1 tuny na hektar.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies