V rámci projektu Česko vítá jaro proběhne i velká kulinární soutěž Jaro na talíři. Zúčastnit se jí můžete i vy. Stačí, když nám pošlete originální jarní recept z vašeho regionu. Odborná komise vybere ze svého regionu nejlepší recept, který postoupí do finále. Vybrané recepty budou zveřejněny ve čtvrteční příloze Deníku Můj životní styl.

Do velkého finále pak postoupí 14 receptů ze 14 regionů. Finalisty svými hlasy vyberete opět vy, čtenáři Deníku.

Patronem každého kraje se stane jedna celebrita. Ta za něj bude bojovat a spolu s autorem recept uvaří při velkém finále v kulinárním studiu v Praze. V minulém ročníku soutěže vařily takové osobnosti jako například Ilona Svobodová, Veronika Žilková, Jitka Sedláčková nebo Radka Kocurová.

Čtrnáct finálových receptů bude soutěžit o vaši přízeň i na internetových stránkách www.ceskovitajaro.cz, kde pro ně budete moci hlasovat. Na všechny finalisty čekají kromě možnosti vaření s celebritou také hodnotné ceny. Hlavní výhru však může obdržet jen jeden – ten, kdo pošle ten nejlepší jarní recept!

1. cena: parní trouba

Parní trouba

2. cena: kávovar BONO

Kávovar BONO

3. cena: sada nádobí

Sada nádobí

Cena pro všech 14 finalistů 

Ilustrační foto.

(pro více informací o výrobcích klikněte na obrázek)

Logo.

Jak poslat recept

- prostřednictvím internetových stránek www.ceskovitajaro.cz nebo přes www.denik.cz
- poštou spolu s vyplněným kupónem z této strany. Adresa je: Deník, Marketing-Česko vítá jaro, Přátelství 986, Praha 10, Uhříněves, 104 00.
- vyplněný kupón z regionálního Deníku přineste do redakce uvedené v tiráži

Inspirovat se můžete vítězným receptem loňského ročníku, který poslala a následně uvařila Zuzana Kučerová z Nových Hodějovic:

Králík s nádivkou

Suroviny:
králík, 150 g špeku, 300 g cibule, 50 g česneku, 5 polévkových lžic plnotučné hořčice, 400 ml bílého vína, pepř, sůl

Nádivka:

6 rohlíků, 6 vajec, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 50 g másla, 3 mladé cibulky, 50 g nastrouhaného křenu, svazek bylinek (libeček, petrželka), muškátový oříšek, pepř, sůl

Příprava:

Králíka prošpikujte slaninou, osolte a opepřete. Česnek prolisujte a smíchejte s hořčicí a touto směsí potřete králíka zvenku i zevnitř. Rohlíky nakrájejte na kostičky, navlhčete vývarem z uzeného masa, přidejte žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochuťte kořením a dobře promíchejte. Sníh z bílků lehce vmíchejte do těsta. Nádivkou naplňte králíka, kůži na břichu spojte špejlí, vložte do pekáče s cibulí pokrájenou na měsíčky, podlijte vínem a pečte při teplotě 180°C asi hodinu a půl. Králíka s nádivkou podávejte s novými brambory uvařenými ve slupce.