Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velká jarní soutěž Deníku Česko na talíři

Pokud se chcete dozvědět něco o našich jarních tradicích a navíc mít přehled o akcích spojených s tímto ročním obdobím, které se konají v naší vlasti, jistě vás potěší, že startuje další ročník projektu Česko vítá jaro. S ním je spojená i velká kulinární soutěž Jaro na talíři, které se můžete zúčastnit i vy. Stačí, když nám pošlete originální jarní recept. Odborná komise pak vybere ze svého regionu ten nejlepší, který postoupí do finále (14 receptů ze 14 regionů).

28.2.2014 3
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv Deníku

Recepty na krajové speciality, případně na jídla, která považujete za své „rodinné stříbro", posílejte na e-mail ceskovitajaro@denik.cz nebo poštou do redakce nejbližšího regionálního Deníku do 20. března 2014. Hlasování pak bude probíhat od 22. března do 6. dubna 2014, a to prostřednictvím kupónů, které najdete ve svém regionálním Deníku.

Finále soutěže Jaro na talíři se uskuteční 4. a 5. dubna v prostorách galerie Miele v Praze, kde všech 14 finalistů připraví jídla podle svých receptů.

17. dubna vyjde speciální číslo pravidelné přílohy Deník plný života věnované vaření, ve kterém najdete nejen recepty všech finalistů, ale i reportáž z jejich kuchařského klání v Praze.

Tři hlavní ceny pro vítěze

1. Místo – kuchyň dle vlastního výběru v hodnotě 80 000 korun

2. Místo – kávovar od společnosti Miele v hodnotě 30 000 korun

3. Místo – víkendový pobyt pro 2 osoby v hotelu Zlatá hvězda v Třeboni

Všichni finalisté získávají hodnotné dárky od společnosti LaFamillia. Finalisté se musí zúčastnit finálového vaření v Praze – Miele dne 4. nebo 5. dubna, jinak nemají na výhry nárok. Vyhrává recept s nejvyšším počtem hlasovacích kuponů

Finalisté:

Praha – Marie Kroupová – Kuřecí roláda

Střední Čechy – Josef Hladík – Jehněčí na rozmarýnu

Liberecký kraj – Eva Flídrová – Roláda z kuřete

Ústecký kraj – Iva Leštinová – Lasagne banánové s kokosovým tvarohem

Karlovarský kraj – Jaroslava Fišerová – Kuřecí závitek s jarní nádivkou

Plzeňský kraj - Majka Baštářová – Plněná kuřecí prsíčka s bramborem

Pardubický kraj - Miloslava Jelínková – Králičí maso na bylinkách

Hradecký kraj – Karel Přibyl – Pampeliškový salát

Jihočeský kraj – Antonín Moos – Vepřové maso v zeleném županu

Vysočina - Jaroslava Oumarová – Štika pečená s bylinkami

Jižní Morava – Jaroslav Belko – Jehněčí steak

Olomoucký kraj – Bronislava Wittnerová – Mrkvová roláda s tvarůžkovou pomazánkou

Zlínský kraj – Zuzana Vaňková – Špagetové placky s jarním salátkem

Moravskoslezský kraj – Olga Bočková - Kotlety na sušených švestkách se smetanou

Autor: Redakce

28.2.2014 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Češi jsou ve srovnání s Evropany ranní ptáčata

Ilustrační foto.
15

Jaké budou moderní sklady? Plné robotů a 40 metrů vysoké

Autistů přibývá. Terapii musí rodiče platit sami

Rvalo mi to srdce, vzpomíná na období před dvěma lety Magdaléna Čížková. Její dcera Markétka byla dlouho vysněným dítětem, které dělalo rodině jen radost. Zvládala první slova, vesele ukazovala předměty, rozpoznávala zvířátka. Jenomže pak přišel zlom. „Najednou jako by nám oslepla a ohluchla,“ popisuje maminka.

Zdravotnictví čeká velký třesk. Síť nemocnic prořídne

Nic podobného se prozatím žádnému z českých ministrů nepodařilo, přestože si to všichni přáli: koncentrovat lékařskou péči do velkých nemocnic. Zrušit část malých špitálů nebo je změnit na léčebny dlouhodobě nemocných je totiž politická sebevražda.

Geolog: Sesuvy na trase přes České středohoří nikdy hrozit nepřestanou

Posudky geologické služby v 90. letech umístění dálnice právě sem zásadně zamítaly. Zároveň navrhovaly mnohem bezpečnější řešení. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení