VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Boží milosti

Recept nám poslala Lenka Mikulecká, Brno.  

16.3.2014
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

250g hladké mouky, špetka soli, 20g másla, 20g cukru, 2 žloutky, 4 lžíce bílého vína, asi 3 - 4 lžíce smetany, tuk, moučkový a vanilkový cukr na obalení

Těsto zpracujeme na vále, mouku sůl, máslo, cukr, žloutky s vínem a smetanou. Těsto necháme 30minut přikryté odpočinout. Poté ho na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme různé tvary, oválky, kolečka, kytičky, které ještě uprostřed nařízneme. Smažíme na pánvi s rozehřátým tukem po obou stranách a hned po usmažení obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Autor: Vanda Topinková

16.3.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
S novým rokem se opět mírně upravují pravidla pro přiznání důchodu: rozhoduje nejen dosažení zákonem stanoveného věku, ale rovněž doba pojištění.

Co je dobré stihnout, než odejdete do důchodu

K vraždě došlo na ubytovně v Jevíčku, kde oběť i  vrah bydleli ve stejném pokoji.
AKTUALIZOVÁNO

Vražda na ubytovně otřásla Malou Hanou, muži hrozí až 18 let vězení

Po stopách hrdinů českého odboje: tři králové doháněli okupanty k zuřivosti

Praha /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - S Prahou Neznámou protentokrát vyrazíme na vycházku po stopách statečných příběhů „tří králů" českého odboje.

Krkonoše se těší velké oblibě nejen české veřejnosti

Vrchlabí (Trutnovsko) - Do nejvyšších českých hor Krkonoš loni přijelo nejvíce turistů za poslední léta. Podle dat z automatických sčítačů na přístupech do první zóny Krkonošského národního parku (KRNAP) vstoupilo loni do tohoto nejpřísněji chráněného území 1,41 milionu lidí. Celková roční návštěvnost Krkonoš se odhaduje na pět až šest milionů lidí, což Krkonoše řadí mezi nejnavštěvovanější evropské národní parky.

Migranti pronikli na španělské území. Překonali šestimetrový plot

Na 360 migrantů dnes časně ráno proniklo z Maroka přes vysoký hraniční plot do španělské severoafrické enklávy Ceuta. Jde o druhý masový případ za posledních několik dnů. V pátek se takto dostalo na španělské území kolem 500 lidí.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies