VYBERTE SI REGION
Česko vítá jaro

Jablečný závin

Recept nám poslala Martina Sadílková, Záhorovice.

23.3.2014
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

400 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, 1 hera, špetka jedlé sody, 3 hrsti strouhanky, 500 g jablek, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžičky skořice, 3 hrsti rozinek.

Z mouky, jogurtu, hery a sody připravíme těsto. Rozdělíme je na tři díly a každý rozválíme na plát. Každý plát nejprve posypeme strouhankou. Na ni naklademe tenké plátky jablek (bez slupky a jádřince). Posypeme skořicí, cukrem a rozinkami, opatrně stočíme do závinu a kraje lehce zmáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 – 30 minut. Pak pocukrujeme.

Autor: Vanda Topinková

23.3.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

Pád vrtulníku pár kilometrů od zavaleného hotelu si vyžádal šest mrtvých

Petra Kvitová
5

Případ tenistky Kvitové: šlo o vydírání

Mount Everest se zřejmě zmenšil, může za to mohutné zemětřesení

Indie vyšle vědecký tým do Nepálu, aby přeměřil nejvyšší horu světa Mount Everest. Důvodem jsou šířící se zprávy, že kvůli mohutnému zemětřesení z roku 2015 tento horský velikán ztratil až několik centimetrů své výšky. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Iráčtí uprchlíci, kteří žijí v Českém Těšíně, našli práci

Český Těšín - Pro všechny dospělé irácké křesťanské uprchlíky, kteří loni přijeli do Moravskoslezského kraje a nakonec se usídlili v Českém Těšíně na Karvinsku, se podařilo najít práci. V kraji z původních čtyř rodin nakonec zůstaly tři, celkem 13 lidí, řekla dnes novinářům Zuzana Filipková ze Slezské diakonie, která křesťanským uprchlíkům pomáhá s integrací.

Proč republika nekončí u Ostravy? Před 98 lety Češi uspěli v bitvě o Těšínsko

Sotva oschla krev první světové války, už se prolévala nová. Česko-polským Těšínskem se během sedmi dnů přehnal konflikt, díky němuž dnes v Bohumíně, Karviné nebo Třinci mluvíme česky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies