Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Jarní nádivka

Recept nám poslal Milan Bárta z Vrd.

2.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
60 dkg vařeného uzeného masa
15 dkg vařeného telecího masa
6 čerstvých vajec, sůl, pepř, zelená petržel nebo pažitka
15 dkg veky (žemlí), 4 dkg másla a vývar

Uvařené maso drobně nasekáme nebo umeleme, dáme do mísy a přidáme rozmíchané vejce, sůl, pepř, jemně rozsekanou zelenou petržel nebo pažitku, na kostičky nakrájenou a vývarem zvlhčenou žemli a dobře vše promícháme.
Nádivku vložíme do máslem vymazeného pekáče a v troubě pečeme asi 3/4 hodiny.
Příloha: Vařené brambory maštěné máslem, sypané zelenou petrželí a salát ze syrové zeleniny. 

 

Autor: Vanda Topinková

2.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Elektřina. Ilustrační foto.
18

Ceny energií zatím stagnují. Zdražit by mohla elektřina

Ilustrační foto.
23

Příliš levné dálnice. Ať to není na úkor kvality, varují odborníci

Výbuch v kasárnách: munice neměla v administrativní budově co dělat

Armáda ve čtvrtek potvrdila, že v ubytovně Jugo ve vyškovské vojenské posádce byla munice nelegálně. Při explozi tam v úterý zemřel jeden voják.

Nemocnice zavírá kvůli zlodějům kovů. Ukradli kabely

V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem bude od pátku do neděle omezen provoz. Pacienti mají jet za ošetřením do Děčína či Teplic.

Jablek je málo, jejich cena poroste

Ovocnáři zahájili hlavní sklizeň jablek. Někde stromy spíš pročesávají než češou, jablek je podle prognóz o třicet procent méně než vloni. Na Jičínsku se na jablkové kalamitě podepsaly mrazy a kroupy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení