VYBERTE SI REGION
Česko vítá jaro

Jarní svítek

Recept nám poslala Liběna Hřešková z Všechovic.

6.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
500 gr. polohrubé mouky
3 vejce
Necelý litr mléka
Sůl, pepř
3 lžíce oleje na vymazání pekáče
Kvásek: 20 gr. droždí, lžička moučkového cukru, trochu mouky, vlažné mléko, jarní bylinky-kopřivy, pampelišky, řeřicha


Nejprve z droždí, cukru, mléka a mouky připravíme kvásek a necháme kynout.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, vlažné mléko s rozmíchanými vejci a jemně nakrájenými bylinkami. Zaděláme těsto jako na lívance. Pekáč vytřeme olejem, do kterého nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě do červena.
Svítek rozkrájíme na čtverečky, podáváme k polévce, omáčce nebo špenátu.

Autor: Vanda Topinková

6.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Mrazy v letošní zimě ještě zdaleka neskončily.
AKTUALIZOVÁNO
7

Česko svírá silný mráz. Noční teploty klesnou až k minus 20 stupňům

Prezident Miloš Zeman s předsedy obou komor Parlamentu.
2

Zeman se šéfy Parlamentu obědvá na Pražském hradě

Češi berou neférově nízké platy. Proč nedostávají víc?

Místo hotových výrobků děláme jen polotovary. A za směnu toho zvládneme vyrobit méně než Němci.

Spláchnou, zvednou prkénko, těžko se v nich orientuje - to jsou japonské toalety

Nejvyspělejší toalety najdete v japonském Tokiu. Prkénko se samo zvedne, je vyhřívané a můžete si tady pustit zvuky tekoucí vody. Výrobci nyní zjednodušují jejich obsluhu.

AKTUALIZOVÁNO

Lavina v Itálii zasypala hotel, je v něm „mnoho mrtvých“

Z hotelu zavaleného po středečním zemětřesení lavinou ve střední Itálii se podařilo vyprostit tělo první oběti. Informovala o tom italská agentura ANSA. Záchranáři, kteří se na místo dostali brzo ráno, počítají s tím, že je na místě mnoho mrtvých. Dosud se uvádělo, že si zemětřesení, jež mělo sílu kolem pěti stupňů, vyžádalo v celém regionu život jedné osoby a další člověk byl pohřešován.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies