Ingredience:
½ kg krůtího masa (já měla ořezy)
Papriky Trikolora – červená, zelená, žlutá
Cherry rajčata ve tvaru soudečků (lze i kulatá)
1 žlutá feferonka ( zn. Freshona v slano kyselém nálevu, středně pálivá - Kaufland)
Plechovka pečených bílých fazolí v rajčatové omáčce – 415 g (zn.Campo Largo – Kaufland)
Kousek uzené slaniny
1 větší cibule a 2 stroužky česneku
Koření dle chuti – pálivá a sladká paprika, pepř, tymián, sůl
Bylinky - medvědí česnek (nemusí být, měla jsem sušený), bazalka, rozmarýn a libeček ( oboje poslední záleží na chuti, nemusí být)


Maso nakrájíme na jednotlivá sousta, prosypeme zvoleným kořením a bylinkami, promísíme a necháme odpočinout. Poté si v kastrolu rozpusíme slaninu, rozvoníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vhodíme maso a velmi zprudka orestujeme, mícháme. Pokud děláme zprudka a rychle, paprika nemá čas se spálit, jen se rozvoní.
Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, jen do výše masa a dusíme cca 20 minut. Pak vhodíme nakrájenou feferonku, půlky nadrobno nakrájených barevných paprik a několik rajčátek na poloviny. Produsíme cca 7 minut, přidáme fazole, prohřejeme, vypneme sporák.
Ochutnáme a dochutíme dle sebe.
Já zvolila dva způsoby podávání: Poprvé jako příloha byly jen syrová paprika a rajčátka. Druhý den byla rýže, po rozležení bylo maso nádherně odleželé, dobře natáhlo veškeré příchutě.