Ingredience: (pro 4osoby)
Kůzlecí žebírka
5 vajec, 1x tuk(hera), větší cibuli, 6 větších brambor, sůl, pepř, ocet

Žebírka se osolí, přidá se kmín, pomažou se domácím sádlem a dají se péct do trouby na 170°C, cca 40 min. Brabory uvaříme jako na salát, promačkáme, osolíme a opepříme. Nakrájíme cibulku na jemno a uvaříme vodu v hrnci (cca 0,5l), dáme do něho 2 "panáky" octa a když se vše začne vařit, přidáme cibuli a asi dvě minuty vaříme. Poté přecedíme a cibuli dáme na brabory. V rendlíku si rozpustíme heru a za stálého míchání přidáme 5 vajec a mícháme než se nám to zdrcne. Pak vše dáme na brambory a zamícháme. Dochutí se dle chuti, salat se podává teplý s braborovým knedlíkem a žebry.