VYBERTE SI REGION
Česko vítá jaro

Salát z medvědího česneku

Recept nám poslala Helena Žilová z Heřmanovic.

3.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
200 g listů medvědího česneku, 100 g uzeného bůčku, olivový olej, med, kremžská hořčice, bageta/čerstvé pečivo 

2OO g listů medvědího česneku omyjeme a necháme okapat. Na pánvi nasucho orestujeme 100 g na kostičky nakrájeného uzeného bůčku a necháme je vychladnout. V misce si ušleháme zálivku ze 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce tekutého medu a 2 lžic kremžské hořčice. Okapaný medvědí česnek nakrájíme na proužky, vmícháme zálivku tak, aby salátové listy obalila, posypeme kostičkami bůčku. Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe bagetou.

O receptu: Na jaře hojně roste podél potůčků česnek medvědí. Listy vydávají opravdu intenzívní česnekovou vůni a určitě chutnají medvědům, proto asi i název.Je to výtečná bylina, která má v kuchyni široké využití všude tam, kde jste zvyklí např. používat petrželku. Když ji přidáte do jídla, voní celý dům a dostavují se pocity blaženosti.

Autor: Vanda Topinková

3.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
David Rath
1 18

Rathova korupční kauza: Soud vrátil k došetření druhou větev

Joe Biden
4

Viceprezident USA Biden se obává vměšování Ruska do evropských voleb

Brno podepsalo smlouvu o Hyperloopu. Má přispět také k rozvoji vědy ve městě

Brno – Kapsle létající tubami rychlostí čtrnáct set kilometrů v hodině může znít jako sci-fi, přesto se na vývoji těchto technologií Brno chce podílet. Zástupci města i Jihomoravské kraje ve středu podepsali dohodu o spolupráci s firmou Hyperloop Transportation Technologies. Ještě letos chtějí začít pracovat na studii proveditelnosti projektu. „Náklady velmi hrubě odhaduji na pět milionů korun pro kraj i Brno," sdělil náměstek krajského hejtmana pro oblast vědy a inovací Jan Vitula.

Nová škola pro sestry by měla vyřešit jejich nedostatek

Rumburk – Již za rok a půl by mohli nastoupit první studenti do nového oboru na vyšší odborné škole ve Varnsdorfu. Studovat by v něm měly budoucí zdravotní sestřičky.

Kavárník Ondřej Kobza: Jsem jezuitský podnikatel

V pražském kavárenském podhoubí nenajdete známější jméno. Ondřej Kobza má hrst plnou nápadů. Jeho tvář, nejprve spojenou s vršovickým podnikem Café V lese, začíná poznávat celá země, kterou v posledních letech rozehrál projekt Piána na ulici. Kobza má originální pohled na byznys, podporuje levicové ideje, věří v občanskou společnost i v sílu jednotlivce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies