Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Smaženky v cukru

Recept nám poslala Jana Bílková z Trhanova.

6.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
700 g kukuřičné mouky
300 g hladké pšeničné mouky
100 g sypkého cukru
50 g droždí
Olej na smažení
Moučkový cukr


Obě mouky dáme do mísy, vyhloubíme důlek. Mezitím necháme vykynout kvasnice ve vlažné vodě, vykynuté přidáme do důlku vyhloubeném v mouce. Dobře promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout další hodinu.
Pak bochánky rozválíme na cca 1.5 cm silný plát, vykrájíme kolečka. Rozpálíme olej na pánvi a smažíme dozlatova. Osmažené kousky necháme okapat a vychladnout na papírovém ubrousku. Poprášíme moučkovým cukrem.

Autor: Vanda Topinková

6.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Osm jednotek hasičů bojovalo v noci na pátek s požárem starého domu u náměstí ve Vranově nad Dyjí.
14

Požár barokního mlýna ve Vranově teď šetří policie. Majitel jedná o rekonstrukci

Americké bombardéry nad Korejským poloostrovem
27

Jižní Korea a Spojené státy zahájily každoroční společné vojenské cvičení

Pláčete nad červivým ovocem? Odvezte ho do palírny

Červivé ovoce zavařovat nebudete, ale byla by škoda ho vyhodit. Může z něho být totiž dobrá pálenka. V článku vám nastíníme stručný postup, jak plody na pálení připravit.

Nabarvené ptáče je dřina. Musí se dělat srdcem

/REPORTÁŽ/ Letní požár obilného lánu za Konstantinovými Lázněmi vyhlížel jako scéna z filmu. Do adaptace knihy Nabarvené ptáče by sedl jako ulitý. Šlo ale o přírodní divadlo. Režisér Václav Marhoul ten den točil vizuálně krotší záběry. „Kozácký nájezd je teprve před námi,“ shrnul lakonicky.

K ochraně rysů v Evropě se spojí šest zemí včetně Česka

Tři evropské rysí populace včetně té na Šumavě budou v následujících třech letech sledovat odborníci ze šesti zemí, kteří vytvoří strategii pro mezinárodní ochranu tohoto silně ohroženého druhu. Projekt s názvem 3Lynx připravilo ministerstvo životního prostředí a bude stát asi 2,3 milionu eur, největší část půjde z evropských peněz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení