VYBERTE SI REGION
Česko vítá jaro

Šťáva z kopřiv

Recept nám poslala Martina Marelová, Frýdlant nad Ostravicí.

26.3.2014
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

Natrháme misku mladých vršků kopřiv, zklejeme studenou vodou, aby byly ponořené a nechám stát 12 až 24 hodin. Pak kopřivy přecedíme přes sítko, do kopřivové vody přidáme asi jeden hrnek cukru krystal, šťávu z jednoho citronu a na špičku nože kyseliny citrónové. Mícháme, až se cukr rozpustí. Šťáva by se měla spotřebovat do týdne. Ředí se 1:1 s vodou.

Autor: Vanda Topinková

26.3.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Počasí na Vánoce a v závěru roku? Mráz jen v noci, srážek bude méně

Praha - Teploty v závěru roku včetně Vánoc by se přes den měly držet slabě nad nulou, v noci bude mrznout. Výkyvy jsou ale možné, uvedli meteorologové ve čtyřtýdenním výhledu počasí. Sněhu a deště bude ve srovnání s dlouhodobým průměrem méně. Výhled dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jídlo zdražuje. Kvůli EET to není, tvrdí Babiš

Praha – Doby, kdy se ceny skoro nehýbaly a inflace byla téměř na nule, minuly. Drahota roste a nová data Českého statistického úřadu to potvrzují. V listopadu byla inflace meziročně vyšší o 1,5 procenta, v říjnu to bylo meziročně „jen" 0,8 procenta.

Při nehodě dvou aut v Rajhradě se zranil kojenec

Rajhrad – Čtyři zraněné včetně jednoho kojence si vyžádala nehoda dvou osobních aut. Ta se střetla v sobotu dopoledne v Rajhradě na Brněnsku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies