VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Trojkrálík

Recept nám poslala Helena Žilová, Heřmanovice.

23.3.2014
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

Trojkrálík proto, že z jednoho králíka uvaříte 3 jídla. Naporcovaného králíka částečně vykostíme, tzn. na kostech necháme ještě trochu masa. Z masa, které okrájíme při vykosťování si připravíme medailónky, které osolíme a klademe ve vrstvách do kastrolku. Každou vrstvičku hustě posypeme drceným česnekem a výsledný produkt zalijeme olejem. Pod pokličkou necháme odležet v lednici.
Tímto je vytvořen polotovar na řízky, které připravíme klasicky obalením v trojobalu, podáváme s bramborovým salátem a klínkem citrónu.
Z kostí se zbytky masa, tj.ze stehen zadních a předních, uvaříme ragů. Osolené a okořeněné maso opečeme na rozpáleném domácím sádle, kde jsme osmažili cibuli. Podlijeme vývarem, který souběžně vaříme ze zbylých kostí, hrudníku a páteře. Dusíme a podléváme, na závěr přidáme drcený česnek, špetku sladké i pálivé papriky, zahustíme záklechtkou z lžičky hladké mouky a trochy vody. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem. Do vývaru, který vaříme z kostí, přidáváme kořenovou zeleninu, sůl, nové koření a celý pepř, 1 bobkový list a 1/2 kostky Masoxu pro zvýraznění chuti. Před dokončením přidáme česnek, jako vložku do polévky použijeme vlasové nudle.

Autor: Vanda Topinková

23.3.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto
2

Ze soboty na neděli se mění čas. Na posun jsou citliví lidé i zvířata

Bohuslav Sobotka na setkání lídrů států Evropské unie.
4 6

Sobotka po summitu EU: Deklarace obsahuje priority České republiky

Ceny Thálie pro Vránovou či Kňažka. V muzikálu uspěl Vojtek

Herečka Alena Vránová převzala dnes večer v Praze za dlouhotrvajícího potlesku zaplněného hlediště české první scény prestižní Cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství. Na jevišti historické budovy Národního divadla v Praze stála už před devíti lety, kdy přebírala prestižní pohár za výkon v inscenaci Bouřlivé jaro v Divadle Ungelt, které je už téměř 20 let jejím druhým domovem.

Dominik Feri: Lajknutí neznamená hlas v urně. A to je výzva i pro mě

/ROZHOVOR/ Sešli jsme se v restauraci, která podle Dominika Feriho (TOP 09) změnila prostředí v Praze. Ráno tu lidé snídají, odpoledne studenti píší seminární práce a v létě se tady sedí na okenních parapetech a pije pivo. Přesně to vystihuje atmosféru, kterou má nejmladší radní nejen v Teplicích, ale v celé české historii, rád – uvolněnou, plnou života, diskusí a plánů. Ty má Dominik Feri velké. 

Sivok před San Marinem: Vpředu máme hladové kluky, věřím jim

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ Od českého národního týmu se zítra v San Marinu očekává čisté konto. Podle kapitána Tomáše Sivoka však právě první pohled klame, svěřence Karla Jarolíma, a speciálně obránce, nečeká jednoduchá práce. 

Návštěva interiéru: petrolejová modř

Vydejme se do bytu mladého muže, úspěšného muže, fanouška dobrého umění, fotografie a modré barvy ve všech jejích odstínech. Pojďme se podívat do bytu s petrolejovou modří.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies