Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Velikonoční nádivka

Recept nám poslala Yvona Tučková z Kladna.

3.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
2 veky z druhého dne
1 kg uzeného, 1/2 bůčku 
Petrželka, šnytlík, pórek 

Nakrájíme na kostičky 2 veky z druhého dne. Dáme do pekáče a přidáme nakrájenou 1 kg uzeného a 1/2 obyč. bůčku, který jsme předtím uvařili. Přidáme petrželku, šnytlík a pórek.

Do studeného vývaru z masa zamícháme 10 žloutků a zamícháme do veky s masem - přisolíme. Vytvoříme hustší těsto, které zamícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Dáme do vymazaného pekáče prosátou strouhankou a pečeme dokud nezrůžoví povrch.

Autor: Vanda Topinková

3.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Miloš Zeman a Jiří Ovčáček.
AKTUALIZOVÁNO
20 13

Zeman nadále tvrdí, že jeho výjezdy do krajů nejsou volební kampaň

Andrej Babiš
6 14

Babiš na další nahrávce: „Copak Sobotka s Haškom může řídit tuto zemi?“

FOTO: V bývalém hotelu bydlí bezdomovci. Teplice hyzdí vybydlené domy

V mapě projektu prazdnedomy.cz je objektů, které svým stavem hyzdí okolí v lázeňském městě, patnáct.

Šest let po tragédii. Čína opět obnovila nejrychlejší vlakové spojení na světě

Čína po šesti letech znovu obnoví nejrychlejší železniční spojení na světě. Vlaky tak budou opět jezdit rychlostí 350 kilometrů v hodině. Informoval o tom server BBC. Maximální rychlost byla totiž v roce 2011 omezena na 300 km/h. Čína tak reagovala na tragickou srážku dvou rychlovlaků, při které zemřelo 40 lidí.

Přichází doba sázení něžných poslů jara

Babí léto s sebou nese nádech nostalgie. Můžete se jí bránit třeba tak, že vysadíte kytičky, které vám příští rok ohlásí příchod jara. Nastává čas sázení sněženek a bledulek.

Češi na cestách? Vítězí u nich hlavně exotika, i díky levným letenkám

/INFOGRAFIKA/ Letecká doprava se těší stále větší popularitě. I Češi už objevili kouzlo levných letenek, díky kterým se dostanou do vzdálenějších destinací za ceny, které by ještě před pár lety byly utopií.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení