Základ klipu tvoří výškové pohledy na hřebenové partie Jeseníků, které se vynořují z nízké oblačnosti. Kamera z dronu zachycuje Červenou horu, Šerák či Keprník. Ve videu se panoramatické záběry střídají s pozemními natočenými na Paprsku, Červenohorkém sedle nebo Ovčárně.

Zdroj: Youtube

„Video vznikalo dva roky, původně jen jako testovací záběry tehdy nové techniky, kterou autor videa Petr Pavlíček zkoušel," řekla ředitelka Sdružení cestovního ruchu Jeseníky Andrea Veselovská. „Když jsme zjistili, jaké klenoty schovává v šuplíku, požádali jsme ho, aby pro nás záběry sestříhal," popsala okolnosti vzniku spotu.

Klip se setkal s velkou odezvou. Během prvních pár hodin od zveřejnění jej zhlédlo přes čtyřicet tisíc lidí. Do 13. prosince dopoledne má na svém kontě jen na sociální síti Facebook 181 tisíc zobrazení.

Promo video nabádá veřejnost, aby přijela objevit Jeseníky. Láká na zimní aktivity typické pro tyto hory: sjezdové a běžecké lyžování a chůzi na sněžnicích. Heslo kampaně Poslední ostrovy svobody vychází z vizuální představy inverzního moře oblaků, ze kterého vystupují horské vrcholky jako ostrovy.

Spot je k vidění na facebookové stránce Jeseníky – Nejkrásnější české hory, na webu www.navstivtejeseniky.cz, na youtoube kanálu Jeseníky, a během prosince v kinech po celé Moravě a v Praze.