Novou naučnou stezce z Pavlova do Dolních Věstonic, obrázkovou publikaci o lednicko-valtickém areálu nebo letošní výstavy na zámku v Moravském Krumlově nabídnou návštěvníkům zástupci jižní Moravy na letošním veletrhu Regionour v Brně.

Turisty vyhledávaný Lednicko-valtický areál bude mít na veletrhu tradičně svůj stánek. „Letos představíme novou obrazovou publikaci o celém ateliéru. Je to knížka s mnoha pěknými fotografiemi. Na veletrhu se prezentujeme pravidelně protože areál je jako památka UNESCO pro nás nejdůležitější a byla by škoda v Brně chybět," řekl starosta Lednice Libor Kabát.

Úplnou novinku pro letošní sezonu oznámí na veletrhu také mikulovské Regionální muzeum, které návštěvníci najdou na stánku jihomoravských muzeí a galerií. „Už na začátku sezony chceme nabídnou naučnou stezku z loni otevřeného archeoparku v Pavlově do Dolních Věstonic. Návštěvníka provede kolem několika sídlišť lovců mamutů, na informačních panelech uvidí, kde lovci tábořili, a jaké nálezy jejich pobyt dokládají," popsal ředitel mikulovského muzea Petr Kubín.

Na veletrhu nebudou chybět ani zástupci Hodonína. „Představíme nový leták o sochách, pomnících a památnících v našem městě i tradiční brožuru s přehledem akcí v celém okrese," sdělila Martin Trumpešová z hodonínské radnice.

Svůj stánek bude mít v Brně i Znojemsko. „Jde o společnou prezentaci měst a obcí regionu. Například Miroslav představí svůj nově opravený zámek, přiblížíme i výstavy v Moravském Krumlově. K programu tradičně patří ochutnávky regionálních vín," přiblížil Samir Maloula, šéf Znojemského regionálního rozvoje, který stánek připravuje.

Znojmo v Brně zastoupené bude, ale soustředí se na jiné veletrhy. „Účastníme se společných prezentací, ale po dobré zkušenosti jsme se víc zaměřili například na veletrh ve Vídni," řekl šéf Znojemské Besedy František Koudela.