Mapa je k dostání v turistickém informačním centru na Hlavním náměstí. Lidé si ji ale mohou také stáhnout z internetových stránek města www.krnov.cz, kde se nachází pod odkazem Turistika a volný čas.

„Kromě detailního vyznačení cest nabízí devět cyklookruhů v délce od 35 do 57 kilometrů. Jejich popis, včetně výškového profilu, je k dispozici na druhé straně mapy," uvedla Monika Vyležíková z krnovského odboru školství, kultury a sportu.

Cykloturisté se z mapy dozvědí o památkách, přírodních zajímavostech nebo muzeích v regionu, najdou na ní také seznam koupališť, informačních center, cykloservisů a cykloopraven. Tištěné informace doplňují QR kódy, které majitelům takzvaných chytrých telefonů poskytnou odkazy na internetové stránky.

Lidé si mohou na internetu prohlédnout také videa z jednotlivých příhraničních cyklotras. Pořídili je členové občanského sdružení Cyklistika pro všechny Krnov, kteří je natočili speciální kamerou umístěnou na kole. „Zájemci je najdou na kanále YouTube pod autorem Podpora přeshraniční českopolské cykloturistiky," upřesnila Vyležíková.

Círová uvedla, že Krnov vydává ještě jednu podobnou cyklistickou mapu. Díky použitému materiálu je velice originální, je totiž vytištěna na igelitu. „To znamená, že se v přehybu nebude trhat a déšť jí taky neuškodí. Ke koupi bude v turistickém informačním centru na Hlavním náměstí," uvedla Vyležíková.