Ve zdejším železničním muzeu se totiž setkají parní lokomotivy Českých drah, Národního technického muzea, Iron Monument Clubu a Železnic Slovenské republiky.

Parní jízdy budou připravené také z Lužné do Krupé a Rakovníka.
 Parní vlak z hlavního města odjíždí zítra v 7.32 hodin z hlavního nádraží, v neděli pak v 8.08 hodin z Masarykova nádraží. Sobotní vlak pojede po tak zvaném Pražském semmeringu přes stanici Zličín, nedělní přes Dejvice.

Kladeňáci, kteří si jízdu parním vlakem nechtějí nechat ujít, do něj mohou přistoupit v sobotu na hlavním nádraží v Kladně, a to v 9.10 hodin. V neděli pak v 9.17 hodin. Souprava bude projíždět také přes stanici Stochov. Příjezd do Lužné je naplánován krátce po desáté hodině.

Zpět do Prahy se bude souprava vracet ve 14.55 hodin a cílovou stanicí bude Masarykovo nádraží, kam vlak přijede v 16.41 hodin. Soupravu řazenou z historických vozů střídavě poveze v sobotu i neděli několik parních lokomotiv.

Nejzajímavější částí programu bude předvedení lokomotiv na točně, na které se mohou návštěvníci těšit vždy v 11 hodin. Muzeum bude zítra otevřené od 9 do 18 hodin, v neděli od 9 do 17 hodin.