Spojení stáda bylo možné až po odchodu slonice Donny a její dcery Sity do zoologické zahrady v Osnabrücku. Předtím totiž Donna vykazovala agresivní chování vůči ostatním a hrozilo, že by mohla napadnout i slůňata.

Ke spojování sloního stáda došlo v pondělí 13. března, kdy se k Tamaře s Janitou a jejich potomkům Maxovi s Rudim po delší pauze přidaly i starší slonice Gulab a Shanti. Benjamínek stáda Rudolf (narozený 7. října 2016) se ve venkovním výběhu potkal se všemi slonicemi dokonce vůbec poprvé.

Čtěte také: Slonice Donna a Sita se stěhují z pražské zoo do Německa

Od Údolí slonů tak zůstává oddělen jen samec Ankhor 

„Od jeho narození jsme drželi Tamaru s Janitou a slůňaty z bezpečnostních důvodů oddělené. Hrozilo riziko zranění, které však po odchodu Donny pominulo. Došlo proto k opětovnému spojení stáda, které proběhlo naprosto bez problémů, na vše jsme zpovzdálí dohlíželi," vysvětluje chovatel slonů Aleš Doležal.

Oddělen už tak v Údolí slonů zůstává jen dospělý sloní samec Ankhor, kterého však chovatelé chystají spojovat s částí stáda v nejbližších dnech. Slůňata Maxe a Rudiho a čtyři slonice můžete ve venkovním výběhu v Údolí slonů pozorovat každý den za hezkého počasí po 13. hodině.