Tento speciální vlak typu RegioShark, takzvaný žralok, pojede ještě v sobotu 4. února a potom 27. a 28. února. Z hlavního nádraží v Ústí nad Labem vyjede vždy v 8.24 hodin, zpět z Moldavy pak v 15.57 hodin.

Do horské Moldavy i nadále jezdí z Mostu přes Osek a Dubí pravidelné vlaky, a to v sobotu, neděli, o svátcích a o prázdninách. Nic na tom nezměnil ani nový grafikon, který vstoupil v platnost v prosinci loňského roku.

Pro mimořádné jízdy Žraloka na Moldavu platí běžný tarif Dopravy Ústeckého kraje i běžný tarif Českých drah. Dá se tedy využít i IN karta ČD, časové jízdenky DÚK a další, pro danou cestu a čas platné jízdní doklady.

Cestu RegioSharkem lze zkombinovat s běžnou dopravou a využít pro jeden směr motoráček na lince U25 mezi Moldavou, Osekem a Mostem a navazující spoje na lince U24 z Louky u Litvínova do Teplic a Ústí nad Labem nebo autobus 493 z Teplic na Moldavu. Na všechny platí integrovaná jízdenka DÚK.

„Jde nejen o podporu cestovního ruchu, ale chceme také obyvatelům měst dát další možnost, při které mohou navštívit hory v kraji," řekla mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová.