Původně se jedná o televizní hru Vladimíra Körnera z roku 1985, která byla roku 2000 přenesena na prkna Divadla na Vinohradech.

„Jedná se o dlouho připravovaný projekt, který je příspěvkem k Roku českého baroka. Navazuje na dřívější inscenace Divadelního studia D3, ve kterých se snoubilo velké téma s formou divadla velkého výtvarného a režijního gesta," sdělila dramaturgyně Psí kůže Petra Richter Kohutová. Režie se ujala Anna Ratajská, která je současně i uměleckou šéfkou Divadelního studia D3. Té jako dramaturgyně sekunduje Petra Richter Kohutová.

Psí kůže je zákon, podle kterého směl být popraven každý běženec, aniž by došlo k soudu. A co víc, zahrabán do země bez řádného církevního obřadu a beze jména. Psí kůže je příběhem tří zběhlých vojáků, Eliáše, Arnolfa a Vilkise, kteří hledají útočiště na konci třicetileté války.

Hra klade nejrůznější otázky od rodinné loajality až po to, zda má vůbec něco v životě smysl. A mají hrdinové vůbec nějakou možnost volby? Sám autor hry Vladimír Kröner se ve svých příbězích snaží ztvárnit osudy nerozhodných lidí, kteří jsou nějakým způsobem vykořeněni a bloudí světem uprostřed zásadních historických zvratů.

Divadelní studio D3 plánuje uvést Psí kůži v pátek 19. května od 19:30 na prknech v Husovce.

Skalní fanoušci tohoto amatérského souboru se mohou těšit na Martina Cirkla, Luboše Štěpána, Tomáše Mutinského, Petra Richtera, Janu Harantovou, Evu Šollovou, Petra Johanovského, Jiřího Hniličku, Marka Himla a na profesionální herečku Magdalénu Hniličkovou.

Přečtěte si také:

Co skrývá pánská divadelní šatna? To nám prozradilo Studio mladých

Umělecký šéf odchází, činohra zůstává