Film Chyť mě, když to dokážeš, natočil v roce 2002 Steven Spielberg. Muzikál vznikl v Seattlu, hrál se i na Broadwayi. Příběh, který mísí detektivku s humorem, se odehrává v polovině 60. let. Přináší na divadelní prkna napětí i nadsázku a především sympatického, i když ne příliš mravně dokonalého hlavního hrdinu a jeho vytrvalého soka v postavě agenta FBI. Brněnskou inscenaci připraví režisér Petr Gazdík, premiéra bude 21. října.

Na muzikály se Městské divadlo dlouhodobě specializuje. V příští sezoně uvede klasickou Horečku sobotní noci, ale také ztřeštěnou muzikálovou komedii Ženy na pokraji nervového zhroucení, která vychází ze stejnojmenného španělského filmu režiséra Pedra Almodóvara z roku 1987. Muzikálovou nabídku rozšíří ještě české premiéry titulů Představ si to a Grand hotel.

Přečtěte si: Pražská O2 arena ožila orchestrální hudbou k filmu Pán prstenů

Městské divadlo naváže v příští sezoně na úspěšnou spolupráci s Polívkou. Po velkých postavách Leara a Šajloka ztvární Harpagona, nejslavnějšího divadelního lakomce v Moliérově komedii.

Činohra se chystá také na komedii Reného Levínského Dotkni se vesmíru a pokračuj, osudovou tragikomedii Rolanda Schimmelpfenniga Žena z dřívějška a historické drama Čarodějky ze Salemu od Arthura Millera.

Nenechte si ujít: Ruská sopranistka Garifullinová poprvé zazpívala v Praze