Cooney napsal hru v českých divadlech uváděnou také pod názvem Nájemníci pana Swana v roce 1995. V anglickém originále se jmenuje Cash on Delivery (Na dobírku). Hlavní hrdina náhodou zjistil, jak může využít různých sociálních dávek k vylepšení svého rozpočtu. Hra začíná ve chvíli, kdy na něj přijde kontrola a kdy mu všechny jeho „habaďúry" začnou přerůstat přes hlavu. Jeho zoufalá snaha o záchranu situace, do které se postupně zaplétají další postavy, rozehraje bláznivý kolotoč nečekaných situací a záměn.

„Po myšlenkově i inscenačně náročných předcházejících titulech, jako byl Merlin a Ondina, se na tuto crazy komedii těšíme. Na první čtené zkoušce jsme se velmi dobře bavili a totéž bychom přáli i našim divákům," uvedla Jandová.

Swanovu manželku bude hrát Tereza Otavová, jediného skutečného podnájemníka Petr Soumar. V dalších rolích se divákům představí Josef Kundera, Milan Šindelář, Vladimíra Čapková, Jakub Škrdla a další členové souboru. Autorem scény je hostující Jaroslav Milfajt, kostýmy navrhla Irena Fila Wagnerová.

Během premiéry začne v Horáckém divadle v galerii V suterénu výstava objektů Petra Adamčíka a obrazů Doroty Zlatohlávkové.