„Chceme zopakovat aspoň v kostce tuto hru, což se podaří díky skladateli Danieli Dobiášovi, který prostudoval hudební materiály a připravil s Janem Vodňanským a Zuzanou Vrbovou rekonstrukci textu i písniček," řekla zástupkyně Werichovců Eva Gutová.

Jiří Voskovec, Ferenc Futurista a Jan Werich. Ostrov Dynamit 1930.
Hry Voskovce a Wericha se dočkaly více než dvou set nastudování

Werichovci pořádají oslavy Mezinárodního dne srandy

Ve druhé části večera diváci zhlédnou videorozhovor s Jiřím Suchým a potěší je "ježkovky" v originálním podání kytaristy Jana Matěje Raka. Na swing pak přítomné naladí Orchestr Ježkovy stopy.
Sdružení Werichovci spolu s Městskou částí Praha 1 a nadací Život umělce zvolilo pro dnešní představení divadlo Na Prádle v Besední ulici na Malé Straně. Výběr scény nebyl náhodný. Na této adrese dříve sídlila Umělecká beseda, kde měla Vest Pocket Revue před 90 lety premiéru.

Odpoledne pořádají Werichovci oslavy Mezinárodního dne srandy. U zrekonstruované Werichovy vily na Kampě se sejdou s klaunskými nosy a žertovnými pokrývkami hlavy, aby si společně zazpívali a vypálili salvu z papírových pytlíků.

Jiří Suchý.
Jiří Suchý se v Semaforu představí nově a jinak

Vest Pocket Revue měla úspěch 

Představení Vest Pocket Revue původně sepsali Voskovec s Werichem jako studentskou recesi. Spontánní a improvizovaná hra měla u publika značný úspěch, a jména autorů se rozlétla po Praze. Nakonec hru hráli více než dvěstěkrát, nechali studií a začali se naplno věnovat divadlu.

Po úspěchu Vest Pocket Revue doputovali její autoři přes menší scény do Paláce U Nováků, kde zahájili slavnou éru Osvobozeného divadla. V roce 1939 emigrovali do USA. V roce 1946 se po Werichovi na čas vrátil i Voskovec a snažili se Osvobozené divadlo obnovit. To se nedařilo a Voskovec definitivně emigroval v roce 1948. Zemřel 1. července 1981 v USA, svého kolegu přežil o osm měsíců.

Zpěvačka a herečka Jitka Molavcová a zpěvák a textař Jiří Suchý.
Jonáš klub při divadle Semafor si připomíná 50 let svého vzniku