„Nemocnice tuto smutnou zprávu oznamuje po dohodě s rodinou a vyjadřuje upřímnou soustrast," uvedla mluvčí Petra Stano Maťašovská.

Režisér a herec Bednárik byl na Slovensku známý především díky režii řady operních představení ve Slovenském národním divadle. V Česku jej lidé znají zásluhou úspěšných režií muzikálů jako je Dracula s hudbou Karla Svobody, Johanka z Arku s hudbou Ondřeje Soukupa či Angelika, k níž složil hudbu Michal David.

Návštěvníci pražského Národního divadla znají jeho inscenaci Gounodovy opery Romeo a Julie nebo Bizetovy Carmen. Ve Státní opeře uvedl inscenaci Manonn Lescaut. Televizní diváci si Bednárika pamatují jako porotce z taneční soutěže TV Nova Bailando.

Kolaps umělce oznámil podle slovenských médií záchranné službě Bednárikův synovec, který jej přišel navštívit do jeho bratislavského bytu. Na zvonění mu však nikdo neotvíral a dovnitř se dostal až za pomoci hasičů. Bezvládné tělo odvezla sanitka do nemocnice, podle lékařů praskl Bednárikovi vřed. Pokusy o záchranu jeho života byly však marné.