Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak vybrat kuchyňského robota II

Minule jsme vybírali kuchyňského robota z hlediska jeho konstrukce. Nyní se zaměříme na jeho bezpečnost a výbavu.

8.4.2017
SDÍLEJ:

Kuchyňský robotFoto: Catler, Kitechenaid

Pozor na prsty!

Kuchyňští roboti mají velmi často problémy s bezpečností. Otáčecí hřídel může zachytit prsty nebo kousek látky z rukávu a neštěstí je na světě. Navíc jsou tu ostré břity, které mohou způsobit zranění. Základní pravidlo u kuchyňského robota tedy zní – bezpečnost především. Do mísy by neměl být volný přístup, a to ani z hygienického hlediska. Vždyť kdo by chtěl pak utírat cákance těsta po kuchyni.

Dále je třeba mít na mysli, že spouštění stroje nesmí být jednoduché. Vždy by mělo být zdvojené, aby nebyl stroj spuštěn náhodně. Stejně tak se musí dát velmi rychle vypnout, a to třeba i loktem. Malá tlačítka někde na boku tak jsou proti jakýmkoli bezpečnostním pravidlům.

Co všechno má robot mít

Jsou roboti a roboti. Jeden má to a další ono. Většina z nich dokáže krájet na plátky ve dvou tloušťkách, sekat, míchat, mixovat a hníst těsto. Ale ne všechny umí všechno.

Především si udělejte seznam, co by měl tedy váš požadovaný robot určitě umět. Vše seřaďte podle důležitosti. Pak začněte hledat ten vhodný stroj a srovnávejte je, jak tento seznam splňují. Samozřejmě, že se dají doplňky koupit, ale leckdy vám spadne čelist nad cenami za tyto části.

Kuchyňský robot

Zvláštní kapitolou je třeba mělnění masa. Většina robotů tuto práci zastane, ale tak, že maso rozseká. Kdo chce klasický mlýnek na maso, musí vybírat stroj, který toto umí. Speciální nástavec pak dokáže tuto funkci zastat. Ale velmi často nástavec stroje vůbec nemají nebo bývá za příplatek.

Co dalšího za příplatek můžete dostat za nástavce? Třeba je zajímavý nástavec na těstoviny. Jistě znáte klasický strojek na těstoviny, který dokáže udělat perfektní nudle. Nejsou levné. A ty s motorem už vůbec ne. Tady dokáže nástavec udělat krásné těstoviny bez námahy. V míse těsto uhnětete, ve strojku rozválíte a nakrájíte. A některé nástavce dokážou udělat třeba i krásné ravioli.
Další nástavce se hodí pro ty, kteří rádi odšťavňují ovoce a zeleninu. Jsou tu nástavce na škrábání, mletí máku či obilí… Ale všechno stojí peníze. A leckdy nemalé.

Autor: Připravila redakce měsíčníku DŮM&ZAHRADA

8.4.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dílčí výsledky houbařských výprav Jiřího Laštůvky z uplynulého týdne.
2 4

Hlinecký houbař nanosil za týden z lesa přes tisíc hřibů

Ilustrační foto
18

Do půlky srpna má být mírně chladněji a deštivěji, než je zvykem

Stovky těl bojovníků Islámského státu čekají na repatriaci z Libye

Ještě sedm měsíců poté, co libyjské síly porazily Islámský stát ve městě Syrta, zůstávají stovky těl zahraničních bojovníků za Islámský stát uloženy v chladících boxech. Libyjské úřady jednají s vládami různých zemí o tom, jak s nimi naložit. 

V Lokti zahynul mladý motokrosař

Motokrosové mistrovství světa v Lokti si vybralou krutou daň. V sobotním závodě evropského šampionátu do 85 ccm 13letý Moldavan Igor Cuharcius havaroval při dopadu svého stroje na dvojskoku z horní části okruhu.

Myslivci rozmisťovali pachové ohradníky. Ty mají zabránit migraci divočáků

/VIDEO/ Tisíce kelímků s pěnou a koncentrátem, stovky myslivců, desítky kilometrů. Tak v sobotu vypadala hranice zlínského okresu od brzkých ranních hodin.

Kláštery nabízejí poznání, odpočinek, ubytování i nové zážitky

Kláštery jako cíl výletů, seznámení s historií i nalezení chvíle klidu v uspěchaném světě prezentuje web Klášterní stezky. Vytvořili ho učitelé a studenti pražské pedagogické fakulty a zahrnuje podrobné informace o více než dvacítce klášterů v Čechách a na Moravě. Seznamuje s řeholním životem i s tím, jak církev postupně staleté objekty renovuje. Kláštery jsou stále více objevovanou skupinou památek, která láká zájemce o kulturu i milovníky technických či přírodních památek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení