Podzimní aranžmá mohou být opravdu jednoduchá. Větvičky s plody šípků, jeřabin či mahónie dozdobené barevnými listy javoru úplně postačí. Stačí vybrat větší vázu a vystavit je na dobře viditelném místě. Je-li váza průhledná, můžete ji pro větší efekt vysypat kaštany či žaludy.

Zdroj: PinterestV porcelánových nebo keramických miskách se bude vyjímat jemný mech s kousky dřeva a sušenými plody podzimních keřů. Podobné dekorace jsou natolik snadné na vytvoření, že do nich můžete zapojit i malé děti. Je to dobrý způsob, jak ratolesti zabavit o sobotním odpoledni, a neutratit přitom ani korunu.

Na balkónech, terasách a zápražích se dají pěstovat chryzantémy, vřesy a vřesovce. Chladné počasí jim nevadí, naopak by nesnesly přílišné teplo v interiéru. Mezi vřesovci najdete druhy a odrůdy, které pokvetou i během zimy. Například vřesovec pleťový kvete od ledna do března.

K podzimu patří také svíčky, které mezi dekoracemi z větviček a přírodních plodů vytvoří tu pravou dušičkovou atmosféru. Zapálené svíčky ale nikdy nenechávejte bez dozoru, aby se sušené větvičky a listy náhle neocitly v jednom plameni.

Podzimní aranžmá
Květinové dekorace z dýně, které potěší oko a pohladí na duši