Schopnost zrcadla odrážet světlo se dá efektivně využít k optickému zvětšení interiéru. Umístíte-li například větší zrcadlovou plochu na protější stěnu od oken, pokoj bude rázem působit prostornějším dojmem. Odrážet můžete nejen denní světlo, ale i umělé osvětlení. Šikovně zvolený úhel lampy vůči zrcadlu vytvoří efekt několika svítících lamp najednou.

Proč se nebát skleněných ploch v kuchyni

Díky zrcadlu si můžeme pohrát i s odrazem barev. Poslední dobou je oblíbené natřít jednu stěnu pokoje tmavší, výraznou barvou, zatímco zbylé tři stěny zůstanou světlé a neutrální. Pokud doprostřed tmavé stěny umístíte zrcadlo, prostor se tím opticky nafoukne a použité barvy budou vypadat mnohem intenzivněji.

Zdroj: Shutterstock.com

Magického dojmu, který oceníte hlavně v nadcházejícím zádumčivém období, docílíte s pomocí svíček. Zrcadlo umístěné v jejich blízkosti plamínky náležitě zintenzivní a vytvoří neopakovatelnou romantickou atmosféru. Kombinace zrcadla a svícnů je hitem hlavně v koupelně, ale zvolit ji můžete i v obývacím pokoji nebo ložnici.

Nezapomínejme ani na estetickou funkci zrcadlových ploch. Pro bytové designéry je zrcadlo skvělou pomůckou k umocnění luxusního vzhledu interiéru. A nemusí se vždycky jen věšet na stěny. Horkým hitem jsou zrcadla volně stojící nebo zrcadla připevněná ke stropu. K tomu ale potřebujete větší prostor a zejména vysoký strop, jinak dosáhnete spíš
stísněného efektu.

Jak vybrat ten správný jídelní stůl