Obyčejná řadovka v Montrealu nevyniká nějakou krásou. Úplně obyčejný dům byl rekonstrukcí dokonce zbaven všech původních ozdob. Je extrémně jednoduchý, ve své černo-bílé kombinaci až strohý.

Původní dvougenerační bydlení (na fotografii je stejné rozčlenění u červeného domu vpravo) byl přeměněn na dům pro jednu rodinu. Appareil Studio, které za návrhem stojí, pak muselo propojit všechna patra a vytvořit dům, který by byl vzdušný, světlý a moderní.

Zadní strana domu tak byla nahrazena velkoformátovými okny, do zahrady byla přistavěna terasa a velké posuvné dveře najdeme i v interiéru, aby se mohlo světlo plynule přelévat do celého prostoru.

V přízemí je pak kuchyně a jídelna v jiné úrovni než zapuštěná obývací část. Tím se velmi jednoduše rozdělily zóny, a přitom se nemusely stavět zdi a překážky.

Samostatnou kapitolou jsou schody, z boku obložené dřevem a se skleněným zábradlím. Působí jako nosný prvek designu interiéru. Jednoduchý, ale přitom platný prvek.

Je třeba se ještě zmínit o materiálech a konstrukci. Vše bylo stavěno tak, aby se co nejméně zatěžovalo životní prostředí, takže mnoho částí jsou recyklované díly odjinud. Silné zateplení snižuje potřebu vytápění. Litá betonová podlaha působí jako akumulační hmota, která v zimě hřeje a v létě chladí.