„Ocenění nás moc těší. Přestože budeme Čestr v nadcházejících měsících kvůli rekonstrukci Státní opery zavírat, cena je pro nás motivací do dalších projektů.

Tím nejbližším je restaurace zaměřená na české hovězí a vepřové maso. Jakmile to bude možné, vrátí se část týmu zpět a oba podniky budou fungovat souběžně," komentoval ocenění generální manažer Václav Hromas.

Nejlepší prostředí má Středověká krčma 

Průhonická Babiččina zahrada i díky své prvorepublikové kuchyni zvítězila v kategorii TOP Česká. Nejlepší prostředí má podle uživatelů Restu Středověká krčma Dětenice, ve které každý večer čekají na hosty šermíři, kejklíři či tanečnice.

Vítězem kategorie TOP Servis se stal brněnský Restaurant Pavillon sídlící ve funkcionalistické Zemanově kavárně a pyšnící se unikátním moderním designem. Skokanem roku a zároveň vítězem v kategorii vegetariánských restaurací je pražský Etnosvět, kde připravují i bezmasé varianty pokrmů, jako jsou hamburger, pekingská kachna či tatarský biftek.

V kategoriích mimopražských restaurací zvítězil Bílý Mlýn 

Poctivý přístup k americké gastronomii se odrazil v ocenění podniku Meat & Greet burgerhouse. Veškeré komponenty jeho pokrmů jsou domácí výroby, získal cenu za nejlepší „burgrárnu". V kategorii věnované mimopražským restauracím zvítězil Bílý Mlýn v Liberci. Kompletní výsledky ankety jsou na adrese www.restauraceroku.cz.

„Jsme rádi, že se anketa během tří let stala nejrozsáhlejší v Česku a získala na gastronomické mapě respektované místo. Ze zájmu o letošní ročník je patrné, že její prestiž roste," uvedl zakladatel Restu Pavel Suchánek.

V anketě bylo přes osm tisíc restaurací 

Zdůraznil, že podniky nehodnotí několik vybraných kritiků, ale desítky tisíc skutečných hostů, kteří si během roku zarezervovali místo v některé restauraci prostřednictvím internetového gastronomického průvodce a následně podnik ohodnotili přes web či stejnojmennou mobilní aplikaci. Do ankety jsou zapojeny všechny podniky, ve kterých je možné rezervovat místo prostřednictvím služby Restu. Takových je v Česku přes osm tisíc.

Přehled vítězů v anketě o Restauraci roku:

Kategorie Restaurace
TOP 100 & 500 Čestr Praha
TOP kuchař Čestr Praha
TOP prostředí Středověká krčma Dětenice
TOP servis Restaurant Pavillon Brno
TOP vegetariánská Etnosvět Praha
Skokan roku Etnosvět Praha
TOP burgrárna Meat & Greet burgerhouse Praha
TOP česká Babiččina zahrada Průhonice
TOP mimopražská Bílý Mlýn Liberec

Zdroj: www.restauraceroku.cz

Čtěte také: Pražské restaurace s EET fungují bez problémů, mají ale i výhrady