Klienti si z nich od jejich zrušení v roce 2002 vybrali už více než 98 procent peněz. Na konci roku 2002, kdy skončila platnost anonymních vkladních knížek, evidovala banka anonymní vkladní knížky se 120 miliardami Kč.

Podle zákona o bankách skončila na konci roku 2002 platnost anonymních vkladních knížek; po tomto datu je banka nesmí dále úročit ani vydávat nové. Klienti si však mohli peníze ze zákona vyzvednout až do konce roku 2012. ČS toto období prodloužila o tři roky až do konce letošního roku. Podle zákona pak tyto promlčené vklady propadají bance, banka je tedy nemusí vyplácet.

Od roku 2012 jsou tak všechny nevyzvednuté vklady na anonymních vkladních knížkách majetkem správců těchto prostředků. Spořitelna se rozhodla věnovat všechny zbylé peníze české společnosti prostřednictvím Nadace Depositum Bonum, kterou v roce 2013 založila. Nadace se zaměřuje na zlepšení úrovně vzdělání, a to zejména v technických a přírodních vědách. Z částky, kterou ČS do nadace nepřevedla, vznikla rezerva pro klienty, kteří si ještě přijdou vyzvednout vklady i po termínu.