To je jedna z odpovědí na soubor otázek, které radvanicko-bartovické sdružení Vzduch předalo na nedávné besedě konané v tomto nejznečištěnějším ostravském obvodu šéfovi hutního kolosu ArcelorMittal Ostrava (AMO) Sanjayi Samaddarovi.

„Dostali jsme od něj nyní požadované odpovědi. Zatím můžu pouze říci, že jsou napsány solidně. Některá čísla a informace si ale pro lepší komentář potřebujeme ještě ověřit,“ vyjádřila se k čerstvé reakci šéfa ArcelorMittal Ostrava Pavla Skýbová, jedna ze členek občanského sdružení Vzduch.

Její kolega Radim Chrapek přesto upozornil, že šéf huti dál v některých bodech pouze mlží a že jiné věci, které slibuje udělat, měly být hotovy už dávno.
„Každopádně však kvitujeme to, že chtějí dávat do ekologických projektů finance,“ uvedl Chrapek.

Ocelářský gigant nemá podle Samaddara co skrývat, proto odpověděl na otázky bez problémů a veřejně. Hodlá navíc pozvat zástupce občanského sdružení Vzduch, městské části Radvanice a Bartovice i občany, kteří během zmiňované besedy vznesli dotazy, aby závod navštívili a sami se přesvědčili o realizaci slibovaných pokroků.

„Upřímně doufám, že se nám podaří přesvědčit i ty nejzarytější kritiky, že opatření, jež jsme přijali, abychom významně přispěli ke zlepšení životního prostředí, znamenají krok správným směrem,“ uvedl Samaddar.