Privátní investiční fond Garvest za menšinový podíl v Ataxu zaplatil přes 220 milionů korun, což je částka překračující všechny dosud ohlášené investice v tomto oboru v Evropě.

Mezi vlastníky Garvestu patří Arjan Bakker, tvůrce největšího středoevropského transakčního servisu, Allegro.pl, který má u nás svou sesterskou službu Aukro.

„Vstup investora nebude mít pouze finanční přínos; to nejlepší z mezinárodních zkušeností obou společností pomůže Ataxu k významnému posílení pozice jedničky v regionu. Finanční injekce je určena pro marketing na stávajících trzích, zejména v Polsku, které je pro nás v tuto chvíli klíčovou zemí, a na rozvoj nových projektů, při kterých využijeme i kontakty a zkušenosti Garvestu,“ uvedl Pavel Doležal, ředitel a jeden ze zakladatelů Ataxa.

„Rozhodli jsme se investovat do Ataxa, protože tato společnost předbíhá trh svými inovacemi i profesionalitou a povedlo se jí zopakovat úspěch svého obchodního modelu už ve třech zemích. To poskytuje velmi silnou základnu pro další růst,“ komentoval vstup generální ředitel Garvestu Arthur van Wijck Jurriaanse.