"Potvrzuje se to, co jsme očekávali. Nové kontrakty z různých částí světa nám přibývají, tedy musíme pro Imunoglukan najít novou větší továrnu," uvedl Janov, podle kterého investice do nového závodu dosáhne několik milionů eur.

Společnost plánuje koupit a technologicky dobudovat v okolí Bratislavy již existující halu. Po dokončení investice celkový počet zaměstnanců Imunoglukanu stoupne na zhruba dvojnásobek, tedy na sto pracovníků.

Výživové doplňky zaměřené na imunitu Imunoglukan v minulosti prodával zejména na českém a slovenském trhu. Nově je firma začala vyvážet i do Vietnamu a podepsala kontrakt na dodávky pro francouzský farmaceutický koncern Pierre Fabre. "Očekáváme, že v průběhu tří let se tržby Imunoglukanu zvednou z loňských pěti na minimálně 12 milionů eur," řekl Janov. Farmaceutická firma také pracuje na vývoji nových produktů.

Fond Hartenberg letos v květnu oznámil, že koupil většinový podíl v předním polském producentovi zdravé výživy Good Food. Již dříve holding investoval do zdravotnictví, když ovládl například kliniky gynekologie a reprodukční medicíny. Podle Janova fond jedná o několika dalších velkých transakcích.