Nový generální ředitel Barclays Antony Jenkins uvedl, že v divizi firemního a investičního bankovnictví v Británii, USA a Asii bude zrušeno 1800 pracovních míst a v evropské divizi retailových a podnikatelských služeb to bude 1900 míst. Z toho v investičním bankovnictví už banka eliminovala asi 1600 míst, řekl finanční ředitel Chris Lucas. Cílem plánu je ušetřit 1,7 miliardy liber (zhruba 50 miliard korun) ročně.

Rušení míst je součástí restrukturalizace a přehodnocení strategie Barclays za nového výkonného šéfa Jenkinse. Ten se vedení banky ujal v srpnu poté, co v důsledku aféry se sazbami Libor odstoupil z čela banky Bob Diamond.

Hrubý zisk Barclays loni klesl na 246 milionů liber (7,3 miliardy Kč) z 5,9 miliardy liber za rok 2011. Banka musela odškodnit zákazníky za nesrovnalosti při prodeji některých produktů a odepsat ztráty na hodnotě svých dluhopisů.

V případu manipulování s úrokovými sazbami Libor, k němuž se Barclays z velkých bank loni přiznala jako první, Lucas uvedl, že riziko dalších ztrát z případných civilních žalob proti bance je "nepravděpodobné". Barclays za tyto manipulace úřadům v USA a Británii zaplatila pokutu 450 milionů dolarů (8,5 miliardy Kč).