VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Novinka z Budvaru: nealkoholické pivo v sudech

Praha - Budějovický Budvar uvedl 1. dubna 2008 na český trh novinku – nealkoholické pivo v sudech KEG. Zákazníci nyní budou mít možnost objednat si v restauracích čepované nealkoholické pivo Budweiser Budvar.

5.4.2008
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

Dodávat se bude v sudech o objemu 20 litrů do restaurací v celé České republice. Již dnes mohou hosté ochutnat čepované nealkoholické pivo například ve známé českobudějovické pivnici Masné krámy. Budějovický Budvar vyrábí nealkoholické pivo již od roku 1992, ale dosud ho na trh dodával pouze v lahvích o objemu 0,5 a 0,33 litru. Informoval o tom dnes (2.4.) manažer Petr Samec.

„Zavedení sudového nealkoholického piva je naší reakcí na dynamický růst poptávky po našem nealko pivu v posledních dvou letech. V roce 2005 jsme v České republice prodali 10 207 hektolitrů nealkoholického piva, v roce 2007 už 18 817 hektolitrů. Loni se náš prodej nealkoholického piva meziročně zvýšil o 31 procent,“ říká Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů Budějovického Budvaru. „Novinkou vycházíme vstříc přáním našich zákazníků. Očekáváme, že čepované nealkoholické pivo nám letos pomůže k dalšímu zvýšení prodeje,“ dodává Horejš.

Nealkoholické pivo obecně je primárně určené pro řidiče. Je ale také velmi vhodným nápojem pro všechny, kteří sledují svou tělesnou hmotnost. Má totiž velmi nízký obsah využitelné energie – jen asi třetinu energetického obsahu ležáku.

Výroba chutného nealkoholického piva je poměrně složitá a neobejde se bez přísného dodržování technologické kázně a bez dlouhodobých zkušeností. Zárukou kvality a chuti nealkoholického piva Budweiser Budvar je i fakt, že sládek Budějovického Budvaru – Josef Tolar – byl členem týmu, který v roce 1975 vytvořil první nealkoholické pivo v Československu. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější přírodních surovin a jeho chuť a vůni dotváří žatecký hlávkový chmel.

Autor: Jan Klička

5.4.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hrůza,  kterou po sobě zanechal zatím neznámý pytlák v Trojanovicích.
7

Otřesný případ! Pytlák vyhodil vnitřnosti srny, ta ale byla březí

Ilustrační foto
29

EET, vysoké nájmy a další problémy: Hospody bez personálu a hostů zavírají

AKTUALIZUJEME

Pohřeb kardinála Vlka: lidé čekají na zahájení mše, přišli i členové vlády

Stovky lidí se přišli do chrámu sv. Víta na Pražském hradě rozloučit s kardinálem Miloslavem Vlkem. Samotná zádušní mše má být zahájena v 11:00 po průvodu církevních hodnostářů z Arcibiskupského paláce do chrámu. Mši bude sloužit pražský arcibiskup Dominik Duka. Vlk zemřel po těžké nemoci minulou sobotu ve věku 84 let.

Zlatý Ámos Lukáš Lis: Nechtěl jsem být učitelem, ale neměnil bych

/VIDEO/ Nový držitel titulu Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele Lukáš Lis ze základní školy Soběslav původně nechtěl být učitelem, ale svou práci by už neměnil. Učitel by podle něj neměl být jen oblíbený, ale také dobrý. Svůj úspěch přičítá kombinaci přísnosti a přátelského přístupu k dětem.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Experti: připlácení na péči vylepší zdraví i rozpočet státu

Čeští pacienti jsou rekordmany ve zdravotní turistice. Ke svému lékaři zajdou i dvanáctkrát za rok. Přitom Skandinávcům to stačí jen třikrát a rakouským sousedům sedmkrát. Česko to stojí zbytečných dvacet miliard korun navíc.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies