Server Aktuálně.cz minulý týden upozornil, že Spojka Group dluží peníze firmám, které přes Zapakatel.cz prodávaly své služby a produkty. Těžkosti mají i lidé, kteří na slevovém portálu nakupovali.

Cestovní kanceláři Adrialand v pondělí uvedla, že jí bývalý majitel portálu dluží pět milionů korun. "Jednatel a majitel firmy Zapakatel.cz zneužil prostředky získané od klientů k nákupu předraženého zboží a k vlastní potřebě. Firma následně neuhradila závazky svým dodavatelům za služby, zboží a zájezdy," uvedla CK s tím, že podává trestní oznámení.

Spojka Group jedná s investory o finanční pomoci a do vyřešení situace pozastavila nabídku dalších voucherů. "Ani finanční částka za prodej domény a zákaznického kmenu Zapakatel.cz však nestačila na pokrytí ztráty serveru a následovala proto další jednání s investory, kteří do společnosti měli přivést další likviditu a prostředky na její rozvoj, uvedla společnost. V příštích dvou týdnech by prý z jednání měly vzejít konkrétní výsledky.

S klienty chce firma komunikovat. "Vzniklá situace je následkem historických rozhodnutí, které nebyly plně v moci vlastníka serveru. Pracovníci společnosti budou nadále řešit otázky klientů na emailu info@branaslev.cz. Vzhledem k obrovskému množství dotazů však může docházet k opožděným odpovědím," uvedla Spojka Group.

Výše celkových dluhů společnosti má být známa po dokončení auditu. Podle CK Adrialand jde o 20 milionů korun.