"Rádi bychom Vás informovali, že od 31.7.2015 se 125 čerpacích stanic Agip v České republice stane součástí sítě MOL Group," stojí na webových stránkách Eni. MOL v Česku dosud provozoval 193 čerpacích stanic Pap Oil, Slovnaft a Lukoil. V květnu letošního roku začal s jejich přejmenováním na název ropného holdingu.

Mluvčí Slovnaftu Anton Molnár, který MOL v Česku mediálně zastupuje, převzetí Agipu komentovat nechtěl. "Všechny bližší informace podáme až po ukončení akvizice," řekl dnes.

MOL již dříve uvedl, že do budoucna plánuje mít v Česku dvě značky - MOL a Pap Oil. Generální ředitel společnosti v ČR Attila Dsupin v květnu řekl, že značku MOL ponese zhruba 60 procent stanic skupiny v Česku, zbytek bude Pap Oil. Proces přejmenování by měl být dokončen v příštím roce. Dodal, že do konce letošního roku chce holding provozovat pod svým jménem 80 čerpacích stanic. V Česku je celkem asi 3800 veřejně přístupných čerpacích stanic.

Skupina MOL je mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v Budapešti. Vlastní více než 1700 čerpacích stanic v 11 zemích ve střední a jihovýchodní Evropě. Skupina působí ve více než 40 zemích a zaměstnává téměř 29.000 lidí po celém světě. Provozuje i čtyři rafinérie a dva petrochemické závody.

Největší sítě čerpacích stanic v ČR po dokončení transakcí MOL:

Benzina (Unipetrol) 339
Skupina MOL * 318
OMV (OMV) 215
EuroOil (Čepro) 190
Shell (Shell) 173
Robin Oil (Robin Oil) 74
Tank Ono (Tank Ono) 35

Zdroj: Provozovatelé čerpacích stanic; Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Budoucí skupina MOL v ČR * = původní Agip (125 stanic), Lukoil (44 stanic) a Slovnaft (24 stanic) + 125 stanic Pap Oil (MOL značku ponechá)