Sazka, která v Česku sázky do Eurojackpotu přijímá, eviduje 310 tisíc sázenek a celkem 830 tisíc sázek. Na jedné sázence může být více vsazených sloupců, někteří sázející si navíc předplácí více losování dopředu.

Jeden sloupec stojí 60 korun, na dalších 40 korun vyjde doplňková hra Extra 6. "Průměrná cena sázky činí zhruba 160 korun," upřesnil Friedmann a dodal, že 72 procent sázek lidé uzavírají jako náhodný tip.

Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a na výhry se skládají všichni sázející. Pro získání hlavní výhry je nutné trefit sedm čísel, přičemž sázející tipuje pět čísel z 50 a dvě z deseti.

Nejvyšší výhra v Eurojackpotu zatím padla ve Finsku, v přepočtu přes 1,7 miliardy korun. Také druhá nejvyšší částka, kolem 1,5 miliardy korun, putovala sázkařům z Finska. Přes 1,2 miliardy korun dvakrát vyhrály sázenky podané v Německu. V Česku zatím sázející bral nejvíce 200 tisíc korun.

V jackpotu je vždy minimálně deset milionů eur (nyní v přepočtu 478 milionů korun), maximálně se může vyšplhat na 90 milionů eur (zhruba 2,5 miliardy korun). Výhra je v případě potřeby přepočítána podle aktuálního kurzu platného v den losování, Češi tak v případě výhry obdrží částky v korunách.