Na trase Praha-Bratislava-Košice ČSA nabízejí po dvou zpátečních letech každé pondělí, středu a pátek. Od března počet spojů rozšíří na deset týdně. ČSA jsou jediným leteckým dopravcem, který v současnosti zajišťuje pravidelné letecké spojení mezi metropolemi ČR a Slovenska, jakož i mezi Bratislavou a Košicemi.

Aerolinky tvrdí, že je příjemně překvapil zájem cestujících o obnovenou nejstarší linku ČSA. „Linka je v prodeji měsíc a již nyní máme lety, kde se vytížení blíží k 60 procentům. Očekáváme, že obě linky budou primárně pro lokální cestující," řekl ředitel pro obchod ČSA Stanislav Zeman.

Hodinový let

Na linku z Prahy do Bratislavy ČSA nasadily vrtulové stroje ATR. „Budou to hlavně letadla ATR 42 s 46 sedadly. V případě větší poptávky bude možné nasadit letadla ATR 72, kde máme 68 sedadel," poznamenal Zeman. Let z Prahy do Bratislavy potrvá hodinu.

Pro aerolinky je podle Zemana stěžejní vnitrostátní linka mezi Košicemi a Bratislavou. Pravidelné letecké spojení mezi těmito dvěma největšími městy na Slovensku přestal v listopadu z ekonomických důvodů provozovat domácí letecký dopravce Danube Wings. „Chceme vybudovat a udržet trh, který tam nyní je. To znamená rychlé spojení mezi oběma městy. Cesta vlakem i autem je mnohem delší," dodal Zeman. Let z Bratislavy do Košic zabere 50 minut.

Bratislavské letiště M.R. Štefánika příchod nového dopravce uvítalo. „Je to naplnění jednoho z našich cílů, které jsme si dali – propojit bratislavské letiště s významnými evropskými leteckými uzly. Praha mezi taková letiště patří. Tradiční linka Praha-Bratislava-Košice má své místo na letecké mapě středoevropského regionu," řekl generální ředitel bratislavského letiště Ivan Trhlík.

Bratislava nemá přímé letecké spojení s řadou metropolí. Mnoha Slováků proto využívá služeb blízkého vídeňského letiště, které je z centra slovenské metropole vzdáleno zhruba 40 minut jízdy autem.

ČSA přestaly létat mezi Prahou a Bratislavou v roce 2011. Aerolinky tehdy nabízely přímé spojení z Bratislavy do několika destinací, tyto lety ovšem v témže roce zrušily.