Z dvacetiletého pronájmu areálu společnosti Melida, která je společným podnikem firem Tatra Mountain Resorts a Snowhill, zatím sešlo. Připravenou smlouvu o pronájmu do termínu 31. října nepodepsali všichni představitelé společnosti Melida. ČSTV to dnes uvedl v tiskové zprávě.

Areál ve Špindlerově Mlýně bude na začátku letošní zimní sezony dále spravovat Český svaz tělesné výchovy se Svazem lyžařů ČR, uvádí tisková zpráva. Vedení svazů v létě rozhodlo, že známé středisko pronajmou firmě Melida. Noví nájemci měli převzít horský komplex ještě před začátkem lyžařské sezony.

Ve vlastní režii

"Vzhledem k tomu, že se neúprosně blíží začátek sezony, rozhodli jsme se zatím zajistit provoz skiareálu ve Špindlerově Mlýně ve vlastní režii. Minulý rok se nám podařil velmi dobrý hospodářský výsledek, není tedy kam spěchat. V jednáních ale budeme pokračovat. Když se akcionáři sdružení v konsorciu Melida navzájem dohodnou, areál jim předáme," uvedl předseda ČSTV Miroslav Jansta. Dodal, že v případě nenalezení společného řešení je ČSTV připraven hledat nového nájemce. Roční nájem od Melidy měl činit 43,8 milionu Kč a firma měla do areálu za 20 let investovat 800 milionů Kč.

Na rozdíl od Špindlerova Mlýna se ČSTV podařilo pronajmout areál v Peci pod Sněžkou. Od začátku října středisko provozuje společnost Mega Plus z Janských Lázní. Získala areál do pronájmu za 15 milionů korun ročně. Během dvaceti let tu společnost Mega Plus hodlá investovat 350 milionů korun.